likeBalaton.hu | 2024.05.18. 14:00
Jópofa videókkal készíthetjük fel a gyerekeket a strandszezonra
Már óvodás korban fontos elmagyarázni a gyerekeknek, hogy hogyan kell vigyázni magukra a strandon.

Óvodásoknak és iskolásoknak készített kisfilmeket a Vízimentésért Alapítvány azért, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) megtanulják, mire kell figyelni a vízparton a biztonságuk érdekében.

A strandokon a legnagyobb veszély a gyermekeket fenyegeti. Ezért nem elég, ha a szülő felügyeli őket, hanem már óvodás korban fontos nekik elmagyarázni, hogy hogyan kell vigyázni magukra.

Hasonló kisfilmek magyarul nem elérhetőek, ezért vállalkozott az elkészítésükre a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alapítványa.

Fotó: illusztráció/Shutterstock

A sorozatban eddig öt rövid videó és egy rajzfilm készült el

A rövid videók alkalmasak arra, hogy óvodai, iskolai foglalkozás keretében beszélgessenek a pedagógusok a gyerekekkel a biztonságos strandolásról, a vizek veszélyeiről.

Ennek nagy jelentősége lehet a hamarosan kezdődő strandszezon előtt, hiszen sajnos az a tapasztalatunk, hogy sok esetben a szülők sincsenek teljesen tisztában a veszélyekkel. Pedig kis odafigyeléssel biztosíthatjuk azt, hogy ne érjen minket baj a strandon, a vízpartokon. A rajzfilm, melynek főszereplője két óvodáskorú rajzfilmfigura, az óvodások nyelvén mondja el, hogy miért nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani.

A kisfilmek a családi nyaralásra való felkészülést is segítik, érdemes a szülőknek a gyerekekkel közösen megnézni, majd beszélgetni róluk, még mielőtt elindulnak üdülni.

A videók a következő témákkal foglalkoznak

  • nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani
  • egy gyerek soha ne menjen egyedül a vízbe
  • egy gyerek ne menjen mentőmellény nélkül mély vízbe
  • nagyon veszélyes felfújható strandeszközön elaludni a vízen
  • hallgassunk a vízimentő jótanácsaira

A kisfilmek elérhetőek ezen a linken keresztül.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának gyerektáborai

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának létezik egy prevenciós-oktatási csoportja, melynek tagjai (akik gyakorló vízimentők) szívesen tartanak gyerekeknek foglalkozásokat, melyekről itt érdeklődhetsz. Minden nyáron tartanak gyerektáborokat is a Balatonon. Idén két időpontban várják a 8-14 éves korú gyerekeket: 2024. 06. 30.- 2024. 07. 06. (Jelentkezési határidő: 2024. 06. 24.) és 2024. 08. 04.- 2024. 08. 10. (Jelentkezési határidő: 2024. 07. 29.). Bővebb információ a táborokról itt olvasható.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

 

A videók elkészítését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva