Harsányi Miklós | 2024.03.09. 08:00
Kapitális fogások: közel 70 kg-os és több mint 71 kg-os harcsa akadt horogra
A verseny szerdáig tart, a következő harcsafogó találkozó áprilisban lesz.

Csütörtök éjjel közel 70 kg-os harcsát fogtak

Újabb kiemelkedő eredménnyel folytatódott a 96 órás horgászverseny: Koós Ferenc, a Koós Catfish Team tagja egy 69 kiló 70 dekás harcsát fogott. Az erőpróba 18 csapat részvételével zajlik, az indulók péntek reggelig már több mint 30 harcsát emeltek ki, a rendezvény vasárnap délben ér véget.

Fotó: sonline.hu

Hetven kiló feletti harcsát fogtak szerda éjjel Kisgyalánban

Zajlik a tavaszi harcsafogó találkozó első fordulója, csütörtökre virradó éjjel fogták a legnagyobb, egy 71,3 kilós harcsát. Izgalmakban bővelkedik a 96 órás rendezvény, amely vasárnap délben ér véget.

– Összesen 18, egyenként 2-3 tagú csapat vesz részt a versenyen. Nagyon mozgalmasan telt az első éjszaka, mivel az indulók eddig 23 harcsát emeltek ki. Ezek között egy kilós példány éppúgy akadt, mint 20, 30, illetve 50 kiló feletti, míg a legnagyobbat, egy 71,3 kilós halat az éjjel Orgován Gyula, a Vermelő Team tagja fogta mondta Tormási István, a Tógazda Horgászegyesület titkára.

Fotó: sonline.hu

A hivatalos mérés és a fotózás után valamennyi halat visszaengedik a tóba

Tormási István szerint mindent egybevéve jól indult a verseny, akadt olyan csapat, amelyik négy kisebb súlyú harcsát fogott, a rendezvényen egy-egy csoport négy bottal horgászhat. A somogyi versenyzők mellett az ország távolabbi részeiből is jöttek résztvevők, így Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun vármegyén kívül Baranyából és Zalából is érkeztek. A tavaszi harcsafogó egyik visszatérő indulója egy szlovén csapat, amely ezúttal is bekapcsolódott a négy napos küzdelembe, ami szerda déltől vasárnap 12 óráig tart. Az eredményhirdetést 13 órára tűzték ki, a mezőny legjobbjai serleget és a vásárlási utalványt is kapnak.

A tavaszi harcsafogó találkozó második fordulóját áprilisban rendezik meg.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva