KKP / borsonline.hu | 2021.08.10. 12:00
Két csobbanás között akár gyúrhatunk is
Kondipark is várja a kikapcsolódni vágyókat a Siófokon, az Ezüstparton lévő szabadstrandon, a Bakony utcánál. Ki-ki szabad belátása szerint eldöntheti, mivel üti el az időt két vízbe menetel között. Vannak, akik kártyát és könyvet visznek magukkal, mások rádiót hallgatnak, ugyanakkor a legújabb sporteszközök is egyre népszerűbbek.

A labdajátékok még mindig menők

Dénes és Dóri igazán kiélvezi a parton kínálkozó lehetőségeket.
– Eszünk, iszunk és természetesen labdázunk – mondta a fiatal pár.

Rita és kedvese ugyancsak nem szeret unatkozni. Miközben élvezik a napsugarakat és a munkamentes nyugalmat, a magukkal hozott rádiót is bekapcsolják.

– Zenét hallgatunk és persze a fontosabb hírekre is odafigyelünk – árulták el.
– Szeretünk olvasni, ezért mindig velünk van az aktuális könyvünk. Nem terheljük a szemünket a telefonunk kijelzőjével.

Remek sportolási lehetőségek

A strandon természetesen sporteszköz-kölcsönző is működik. A legérdekesebb termékük talán az eklipsz. A cég munkatársa, Ernő készséggel bemutatta a sporteszközt.

– A deszkán állva kell hajtani egy speciális pedált, és közben persze figyelni kell az egyensúlyra, mert könnyű beesni a vízbe – mosolygott a fiatal férfi, és azt is elárulta, hogy az eszközt egy órára 4000 forintért lehet kibérelni.

Új sporteszközök is bérelhetők
© Knap Zoltán

Szofia Anna szeptemberben kezdi a negyedik osztályt, de addig még nagyon sokat pihenhet. A strandon felfedezte a kondipark gépeit, így azokat szívesen kipróbálta.

– Ha sokat hajtom magamat, elfáradok, de ez nem baj – nevetett a kislány.

István és hitvese a közelmúltban 130 ezer forintért vásárolt egy SUP-ot.

– Rá kell érezni, mint a biciklire. Ha kitapasztaljuk a használatát, nagy élményt nyújt. Az viszont tény, hogy alaposan fejleszti az egyensúlyérzéket – mondták.

A sup jó móka
© Knap Zoltán

A Horváth család gumicsónakot vitt a gyerekek számára. Ők a legjobban a vízben érzik magukat. Boróka szívesen megmutatta a fotóriporterünknek, hogyan is kell hatékonyan siklani a Balaton vízén.

A gumicsónakban többen is elférnek
© Knap Zoltán

Sokan még mindig szívesen kártyáznak

Dani természetesen a családjával érkezett a tópartra. Nemrég kapott ajándékba egy repülőt, ezért mostanában azzal játszik a legszívesebben. A hungarocellből készült játékot kedvére dobálhatja.

– A sötétben világít is – árulta el az általános iskolás diák. A szülei inkább kártyával ütik el az időt. Óriási partikat tartanak a leterített pléden.
– Az UNO mindig velünk van – mondta a családfő.

Fanni és János fiatal házasok. A partra kedvenc uszkárjuk, Mogyi is velük tartott. Amikor éppen nem a kedves kutyájukat kényeztetik, a náluk levő magyar kártyával taccsoznak.

– Erre a játékra még a nagymamám tanított. A lényege, hogy az egész paklit 2 felé kell osztani, és lapozgatás közben a VII-eseket ki kell tenni középre. A lényeg, hogy az egyik félnél levő pakli hamarabb fogyjon el – ismertette röviden a szabályokat a feleség.

A házaspár a kutyát is levitte
© Knap Zoltán

Forrás: borsonline.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva