Promóció | 2023.07.24. 13:34
Kis költés, nagy hatás: így dobd fel egyszerűen a fürdőszobád
PROMÓCIÓ - Nem kell feltétlenül a legdrágább bútorokat megvenni ahhoz, hogy egy alap fürdőszobából igazi hangulatos helyiséget csináljunk. Sokszor az apróságok adják a terek igazi arculatát. A kötelező elemeken kívül, mint kád, zuhanyzó, mosdó, WC az egyéb kiegészítők is sokat tesznek hozzá a stílus egységesítéséhez. Ilyen például a ledes tükör, amivel a világítást is egyedivé lehet tenni. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan tárgyat, amit olcsón is be lehet szerezni, de emellett igazi hangulatbajnokok.

Ledes tükör

A fürdőszobai világítás nem mellékes kérdés, hiszen sok olyan tevékenységet űzünk ott, amihez jól kell látni. A fogmosástól, fogselymezéstől kezdve a borotválkozáson és sminkelésen át egész a fésülködésig terjednek azok a mindennapi gyakorlatok, amikhez szükséges a megfelelő világítás. A ledes tükör azért jó választás, mert nem egy pontban van a fényforrás, hanem a tükör körül. Így több irányból érkezik az egyenletes és változtatható erősségű fény. Segítségével nem fogunk árnyékot vetni saját magunkra. A ledes izzók sokkal tovább bírják, mint a hagyományos égők, ráadásul nem melegszenek fel, nem termelnek hőt. A ledes tükröket működtethetjük egyszerű billenőkapcsolóval, de érintős és szenzoros kivitelben is beszerezhetők.

Ledes tükrök sokféle méretben és színben kaphatók. Maradhatunk a klasszikus oválisabb, kerekebb daraboknál, de természetesen szögletesebb álló és fekvő tükrök is várnak minket. Már csak azt kell jól belőni, hogy milyen magasra kerüljön a tükör.

Mivel extrákat mindig lehet halmozni, kapható olyan ledes tükör is, amiben még hangszóró is helyet kapott, így akár fürdés, akár a reggeli rutin közben zenét is hallgathatunk. Ez még inkább a kikapcsolódást és pihenést vagy épp ellenkezőleg, a nap beindítását szolgálhatja.

Egy jópofa kilépő, szőnyeg és törölközők

A háztartási balesetek jó nagy része történik a fürdőszobában, hiszen a vizes csempén vagy bármilyen más burkolaton nagyon könnyű megcsúszni. Ezt hivatottak megelőzni a különböző kilépők és csúszásgátlók. Amellett, hogy ezt a funkciót szolgálják, még a fürdőszobát is otthonossá tehetik. A szőnyeg vagy kilépő színe hamronizálhat a törölközők és a függöny színével. Gyermekek számára készül mindenféle kedves, állatformájú kilépő, ami garantáltan még nagyobb élménnyé fogja tenni a zuhanyzást. Nincs mindig idő a fürdésre, így ehhez is meg tudjuk hozni a kedvet.

A törölközők és törölközőtartók szintén ide sorolhatók, hiszen azok általában elöl vannak. Élettelteli az a fürdőszoba, ahol a felakasztott törölközőkből is látszik, hányan élnek együtt a házban vagy lakásban. A szivárvány minden színében pompázó törölközők használati tárgy voltuk mellett díszítőelemek is. Hol van már az egyhangú, fehér törölközők, fürdőlepedők ideje.

A szépen összehajtott vendégtörölközők is jól mutatnak a szabadpolcokon. Ha nincs annyi tárolóhelyünk, akkor ezek nyugodtan elöl maradhatnak. Úgyis vannak olyan eszközök, amiket nem teszünk ki a fürdőszobaszekrényre.

Néhány dekorcsempe

Ha arra nincs is keret, hogy az egész fürdőszobát vagy padlót, esetleg a kád, zuhanyzó környékét dekorcsempével fedjük le, akkor is van arra mód, hogy ezeket a gyönyörű kerámiákat becsempésszük a fürdőszobába. Egy-egy jó helyen lévő sor vagy elszórtan néhány darab dekorcsempe, ami illik a fürdőszoba színvilágához, igazán különlegessé teheti a stílust. Ehhez nem kell sokat venni, elég lehet egy doboznyi.

A színes és mintás csempék bárhol jól mutatnak a fürdőszobában, de talán a kád és a zuhany környéke az, aminek kifejezetten jóláll.

Ha a csempéknél is olcsóbban szeretnénk kijönni, akkor arra is van lehetőség, hogy a csempéket imitáló matricákkal díszítsünk. Lehet kapni olyanokat, amik ellenállnak a víznek és a párának.

DIY vagy szakemberek?

A DIY (do it yourself, azaz csináld magad) nagy népszerűségnek örvend mostanság. Egymást érik a videók YouTube-on a legkülönbözőbb témában. Biztosan csempézésről is találnánk videót.

Az apróbb változtatásokat természetesen végezhetjük saját magunk, hiszen egy matricázáshoz vagy szőnyegcseréhez nem kell konzultálnunk senkivel. A csempézés, a szekrények és tükrök felszerelése viszont már megkívánhatja a profi segítséget. Már csak azért is, nehogy véletlenül olyan helyre fúrjunk, ahova nem szabadna. Nagyobb kárt lehet okozni, mint amennyi egy szakember óradíja. Ráadásul nem biztos, hogy megvannak a fúráshoz, felszereléshez szükséges szerszámaink.

Ahogy láthattuk, nem kell súlyos költségekbe vernünk magunkat ahhoz, hogy kicsit átalakítsuk, csinosítsuk a fürdőszobát. Az apránként lecserélt egy-egy szőnyeg vagy a kád elé helyezett válaszfal mind kicsit átalakítják a megszokott képet. Sokszor ez is elég, nem kell teljes felújítás. Az legyen az alapelvünk, hogy az elektronikai eszközöket (mosógép, szárítógép, kisebb eszközök) használjuk, amíg tudjuk. Bár mindig érkezik újabb és dizájnosabb a piacra, a fenntarthatóság jegyében igyekezzünk minél tovább használni a tárgyainkat.

 

Kép forrása: unsplash.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva