borsonline.hu | 2021.12.29. 10:00
Kóbor János imádta a Balatont – Aligán sétányt neveznének el róla
Rajongók százezrei lennének rendszeres látogatói annak a kegyhelynek, amit a Balatonnál építenek, ha a terv elfogadásra kerül.

Az Omega menedzsere a Borson keresztül megígérte: végigjárja a bürokratikus utat.

Az Omega együttes jövőre ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Az alapító-zeneszerző Benkő László, és a basszusgitáros Mihály Tamás tavaly novemberi halálát követően, idén december 8-án az együttes alapító-frontemberét, Kóbor Jánost veszítettük el.

Egy generáció hősei

A tragikus halálhírek médiazajából egyre hangosabban hallani az Omega rajongóinak hangját, akik szorgalmazzák, hogy mihamarabb legyen egy olyan méltó hely, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének.

– Nagy terveim vannak, biztos, hogy megcsinálom a kegyhelyet, mely nem csak Meckyről szól majd, hanem az egész Omegáról. Ugyanis, sajnos úgy tűnik, Kóborral az Omegát is temetjük – kezdte a Borsnak Trunkos András.

Kóbor halálával sajnos az Omegának is vége
Fotó: Szabolcs László

Imádta a Balatont

Azt is elmesélte az Omega menedzsere, hogy egy egész generáció vesztette el az elmúlt hetekben a számukra a szabadságot jelentő embert, hőst. A zenei szabadságról van itt elsősorban szó, meg arról, hogy Meckyt a rajongók egy szakrális emberként tartották számon, akit követtek tűzön-vízen át.

– Ezért tartom fontosnak, hogy az Omega örökségét tovább építsem, annak ellenére, hogy zenekar formájában már nemigen fog működni. Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte – hangsúlyozta Trunkos András, majd hozzátette:

– Ezeket a pillanatokat imádta a zenész, hiszen a ringó vízen a kedvenc hobbijának élhetett, ott nyugalom volt és csönd, és körülötte volt a szerető családja. Kislánya, Léna, aki még csak 14 éves, és felesége gyakran elkísérték őt hajútjaira, de Mecky fiáról, Kóbor Dánielről is tudni lehet, hogy imádja a Balatont, hiszen a tó környékén, családi házban neveli kisebb gyermekeit.

Mecky rendszeresen töltötte a nyarakat Balatonaligán, ezért is lenne ott az emlékhely
Fotó: Szabolcs László

Méltó kegyhely

Trunkos András azt is elmesélte, hogy végig fogja járni a bürokratikus utat, kerül amibe kerül, de ezt a tervét mindenképpen véghez viszi.

– Ha sikerül, akkor az elképzelésem az, hogy egy csendes balatonaligai sétány Kóbor János nevét kapja, majd, a közepén egy oszlopot állítunk fel, rajta nemes egyszerűséggel egy omega jellel. Persze, az sem kizárt, sőt örülnénk neki, hogyha fát is tudnánk ültetni Mecky emlékére – árulta el a menedzser, és hozzátette, hogy nehezére esik ezekről beszélnie, mert az ő szemében Kóbor János igenis még mindig „van”.

Kóbor János hamvait egyébként kettéosztották: egyik felét a Balatonba fogják szórni, melynek időpontjáról még nem tudni biztosat.

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva