likeBalaton.hu | 2023.10.04. 10:00
Kulináris és kulturális kavalkád vár Siófokon, a Halfesztiválon
Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb települése, Siófok! Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel! Az október 6 és 8. között megrendezésre kerülő X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet – hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Halfesztivál – Siófok 2021. Fotó: Krausz Andrea

A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek Csondor Kata, a Csurgó Zenekar és az Apacuka Zenekar koncertjét élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula játszóház interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt. Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: itt lesz péntek este a Vad Fruttik, szombaton pedig az Első Emelet zenekar robbantja fel a siófoki színpadot.

Halfesztivál – Siófok 2021. Fotó: Krausz Andrea

Nem lenne a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

 

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország „Halas városai”a Duna és Tisza partjáról már biztosan itt lesz különleges halétellel Baja, Mohács és Szeged városa. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhat a nagyérdemű.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva