likeBalaton.hu | 2024.08.03. 08:00
Különleges csúszdák és vízi játszóterek a balatoni strandokon – déli part és Keszthely
Csúszdák, vizes játszóterek a parton és a Balaton medrében, valamint sportolás a Balaton déli partján és Keszthelyen. A 2024-es nyári szezonban ezeket vehetjük igénybe.

Vízicsúszdák

Siófok

Siófokon, az Újhelyi szabadstrandon működik egy 84 méter hosszú, 9 méter magas óriáscsúszda, melynek érdekessége, hogy a végén a Balaton vizébe érkezünk. A strandra belépőt nem kell fizetni, viszont a csúszda térítés ellenében használható.

Az Újhelyi szabadstrand csúszdája hosszú évek óta fogadja vendégeit
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonszárszó

Balatonszárszó fizetős strandja, a Központi strand. Ezen belül található a 9 méter magas óriáscsúszda, melyet külön díj ellenében igénybe vehetünk igénybe. A csúszdáról egy kisebb medencébe lehet megérkezni.

Medencébe érkezünk a balatonszárszói csúszda végén
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonszemes

Balatonszemes legnagyobb strandja, a Berzsenyi utcai szabadstrand. Innen lehet bejutni a Balatonszemesi Élményfürdőbe, melyet térítés ellenében lehet igénybe venni. A belépés után a gyerekmedencéket és a csúszdákat a gyerekek használhatják. A felnőttek számára egy szép úszómedence áll rendelkezésre. Viszont az apróságok annyiszor csúszhatnak, ahányszor csak akarnak.

A gyerekek kedvence a balatonszárszói Élményfürdő széles csúszdája
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonlelle – Szabadstrand

Egy nagy medencébe lehet megérkezni a népszerű Balatonlellei Szabadstrand keleti részén fekvő óriáscsúszdáján. Két pálya között is választhatsz a 9 méter magas építmény tetején.

Két pályán is leérkezhetünk a balatonlellei óriáscsúszda medencéjébe
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonlelle – Napfény Strand

A Napfény Strand különleges eleme egy többpályás óriás hullámcsúszda, mely már évek óta töretlen sikernek örvend. Külön díjért vehetjük igénybe.

Hullámos csúszda is van a balatonlellei Napfény Strandon
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Balatonboglár

A balatonboglári Buborék Élményfürdő a szabadstrandként működő Platán strand területén található. A Buborékba külön belépődíjjal léphetünk be, ahol főként a gyerekeket várják a különböző élményelemek. Két csúszda is hozzájárul a fiatalok strandélményéhez.

A balatonboglári Buborék élményfürdőben is csúszdázhatnak a gyerekek
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Balatonfenyves

A Nagystrandon lévő teljesen újjáépült balatonfenyvesi csúszda két részből áll, a kék az Anakonda, a zöld csúszda pedig a Kamikaze nevet kapta. Mindkettő 11 méter magasról indul, és ugyanoda érkezik: a Balaton vizébe. A Kamikazét 14 év alattiak nem is használhatják. Az Anakonda, nevéhez méltóan, jó hosszú, tehát sokáig élvezhetjük a siklás izgalmát. Ezen a 120 méteres csúszdán csak a 12 év felettiek jöhetnek le.

Keszthely

A város legszebb strandján, a Városi Strandon is található vízicsúszda, csobbanás után érdemes kipróbálnod a vízen járó labdát, a légvárat, trambulint és a minigolf pályát is. Vízibicikli, SUP, sárkányhajó is vár rád, a szezon kedvence pedig a vízi élménypark lesz.

A Balaton vizében csobbanunk a keszthelyi csúszdázás végén
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Vízi játszóterek

Siófok – Aranypart Szabadstrand

A Bebo Aquapark Siófokon, az Aranyparton lévő szabadstrandon, a Tömörkény István utca végén található, ahol a parkolóban, illetve a környező utcákban is ingyenes a parkolás. A látogatók kipróbálhatják magukat pl. a trambulinon, egyensúlyozhatnak csúszós gerendán, próbára tehetik erejüket a majomketrecben, csúszdázhatnak, és tornyot is mászhatnak.

Siófok – Nagystrand

A fizetős siófoki Nagystrandon Bohóc vízköpő, kalózhajó vízágyú és spriccelő aqua-alagutak is tarkítják a gyermekmedence élményelemeit. Ezeket a strandra szóló belépőjegy fejében minden apróság használhatja. Ugyanitt, a Balatonba telepített lebegő vízi játszóteret pedig külön díj ellenében lehet birtokba venni.

A siófoki Nagystrandon a picik medencéjében és a Balaton vizében is találunk vizes játszóteret
Fotó: Krausz Andrea

Siófok – Újhelyi szabadstrand

Az Újhelyi szabadstrand nyugati szélén, az óriáscsúszda előtti vízterületen alakítottak ki egy új vízi játszóteret, melyet külön díjazás ellenében lehet használni.

A siófoki Újhelyi szabadstrand vízi játszótere
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonlelle

A Balatonlellei Szabadstrandon is igénybe vehetjük a vízben létesített élmény-játszóteret, melyet külön díj ellenében lehet használni.

A Balatonlellei Szabadstrand víies játszótere a tóban
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Fonyód

A fonyódi fizetős Panoráma strand egyik legmenőbb helyszíne az a parton található vizes játszótér, melynek központi eleme egy csúszdás kalózhajó. A játszótéren számos helyen törnek fel a spriccelő vékony vízsugarak, például a kalózágyúból, a talajból, vagy a mesés pálmafákból. Ezekkel korlátlanul játszhatnak a gyerekek. Külön díj ellenében a Balatonba telepített játszótér is igénybe vehető.

A spriccelős játszótér a családok kedvence Fonyódon, a Panoráma strandon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Keszthely

A Balaton egyik legnagyobb, közel 1800 négyzetméteres WaterPlay nevű vízi élményparkja a keszthelyi Városi strandon vár rátok. Mászhatsz, csúszhatsz, ugrálhatsz, mindezt a vízen ringatózva, ne lepődj meg, ha vízbe pottyansz néha, hatalmas móka, nemcsak gyerekeknek.

Vízi élménypark is vár a Városi strandon
Fotó: Mészáros Annarózsa

Extrém sport

Siófok

A Bamboo Sziget Vízisí és Wakeboard pálya egy nagy stégre épült a nyílt vízen, a parttól mintegy 80 méteres távolságra, az Aranyparton, a Csúszda utcánál. Az ötszög alakú pályát vízisível, wakeboarddal, monosível, wakeskattel és landlocckal is igénybe veheted. A pályát bárki használhatja, aki úszni tud. Gyerekeknél az alsó korhatár a 10 év. A vízisípálya 2-es fokú viharjelzésben nem üzemel.

Wakeboardozhatunk is Siófok-Szabadifürdőn F
otó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva