Krausz Andrea | 2021.11.14. 08:00
Ludaskása és libamáj – nagy a kínálat a siófoki Libadalom fesztiválon
Töltött libanyak, ludaskása, libamáj, sült libacomb és paprikás libaszalámi. Bármelyik közül választhatunk Siófok Fő terén, ahol három napon át kóstolhatjuk a Márton-napi fogásokat és az újbort.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a Márton-napjához köthető Libadalom fesztivál látogatóit. Az 5 fokos, ködös időben jó esett egy forralt, bor, vagy egy kupica pálinka, de még így is kicsit dideregve üldögéltek a fesztivál látogatói szombaton délután.

A Fő téren üldögélve lehet elfogyasztani a libás finomságokat
Fotó: Krausz Andrea

Persze volt, akit egy cseppet sem zavart az őszi végi klíma, vidáman falatozgattak a Víztorony környékén felállított sátrak, vagy pavilonok előtti padokon.

Látszott, hogy sokan kifejezetten a libás fogások miatt érkeztek.

Ők a trendi, papírdobozban kínált libával töltött palacsintától, a tradicionális sült libacom+tört burgonya+lilakáposzta kombóig sokféle finomságot kóstolhattak. Volt töltött libanyak és más libás fogások, melyeket körtével, gesztenyével, krumplival kínáltak.

A ropogós libacombnak nem lehet ellenállni
Fotó: Krausz Andrea

Többen pedig az őstermelők által készített paprikás libaszalámik előtt sóhajtoztak, hogy milyen guszta. De nagyon ment a csülök, a sült kolbász, és a kütrőskalács. És láss csodát! A lángosos kocsi előtt kígyózó sorok álltak.

A siófoki vendéglátók is csatlakoztak a Márton-napi rendezvényhez, sokan egészítették ki kínálatukat libás fogásokkal, sőt a teraszok több helyen kinyitottak,

ahol plédekbe takarózva lehetett elfogyasztani egy meleg italt, ételt.

Fotó: Krausz Andrea

A Libadalom fesztivál azért is népszerű, mert ingyen színpadi programokat kínál péntektől vasárnapig. A hétvége utolsó napján is érdemes lesz kilátogatni, 14 órától zenés gyermekműsor és flashmob, késő délután pedig Zoltán Erika, majd a The FreakEnd zenekar koncertje várja a látogatókat. Részletes programot itt olvashatsz!

További fotókért kattints a képbe!

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva