MW | 2023.12.06. 12:00
Már rolleredet is biztonságban tudhatod!
Már rollereket és más elektromos járműveket is fogad a BikeSafe.hu adatbázis, amely eddig elsősorban az ellopott kerékpárok tulajdonosokhoz való visszakerülését segítette - közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Magyarországon évente ellopott több mint 3000 kétkerekű jármű nagy része azonosítatlan, így sosem kerül meg. A tulajdonosok általában nem rendelkeznek bizonylatokkal, és a körözésben érdemlegesen használható fényképet sem tudnak szolgáltatni, ami nehezíti a nyomozóhatóság munkáját.

Fotó: freepik

A problémák kezelésére tíz éve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával indult a BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer, amelyben ma már több mint 130 ezer bicikli található. Nemcsak a kerékpárokat, hanem a rollereket és más, rendszámmal nem rendelkező kétkerekű járműveket is fogad az adatbázis. A tulajdonosok egyszeri díj ellenében, postai úton megkapják a járművek névre szóló fényképes plasztik törzskönyvét és biztonsági matricáját, amelyhez egyéves balesetbiztosítás is tartozik. A rendszer nemcsak online, hanem a rendőr-főkapitányságon elérhető, ahol az adatbázisba ingyenesen előregisztrálják a járműveket.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Freepik

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva