Krausz Andrea | 2018.08.18. 18:32
Meleg van? Itt a videójáték-paradicsom!
Csak a strandolásról szólna a Balaton? Dehogy! Épp az ország legmenőbb IT és videójáték rendezvényét tartják Siófokon.

Már a nyitáskor szinte megtelt a nemrégiben átadott Kiss Szilárd Sportcsarnok, ahol helyet kapott a Balatoni PlayIT.
50 programhelyen próbálhatja ki a gamer közösség a legújabb videojátékokat, PC- és konzoleszközöket, kiegészítőket, úgyhogy a Siófok KC kisebb edzőtermeiben és a sportkomplexum udvarán is fogadták az érdeklődőket.
Még mielőtt rázendítene valaki, hogy ilyen verőfényes napsütésben miért foglalkozunk a videojátékokkal, bemutatnám az egyik legkedveltebb helyszínét a kiállításnak. A lasertag-versenyen, vagyis a lézerharc játékon például annyit loholtak a fiatalok, hogy folyt róluk a víz. A Mozdulj Gamer akciót éppen ezzel a céllal építették bele a szervezők a programba, hogy megmozgassák a magyarországi játékos közösséget.

A sportcsarnokban pedig tényleg nagy volt a hangulat, amiről Csanda Gergely főszervezőt kérdeztem.

Sorban álltak az emberek, hogy kipróbálhassák az újdonságokat. Lehet, hogy közülük kerülnek majd ki az e-sport vagyis, elektronikus sport hazai képviselői, akik versenyszerűen foglalkoznak majd a témával, ahogy teszik azt az USA-ban vagy Dél-Koreában elég sokan. Mindenesetre van, aki napi 5-6 órát játszik, nézzétek!

Megfogadtam a tanácsot és kipróbáltam a VR-t, ami tetszett, tényleg nagyon élvezetes. A szemüveggel átélheti az ember a virtuális valóságot, belecsöppen egy másik világba, a kezünkben lévő kontrollerekkel megérinthetjük, üthetjük a virtuális tárgyakat, jó a zenéje, szóval menő…

Állíthatom, hogy a velem egyidősek is kipróbálták, sőt egyszer csak megérkezett Manyika, akit ámulattal vett körbe a gamer társadalom. A segítők tényleg nagyon kedvesen magyarázták el mindenkinek, így neki is, hogy mit is kell csinálni a szemüvegben, hogy zajlik a játék.

Manyika az orosházi nyugdíjas klub szervezésében érkezett a PlayIT Show-ra és amint látjátok, azonnal beszippantotta a virtuális világ.

A színpadi programokon youtuberekkel lehetett találkozni, Pamkutyát szó szerint kergették a rajongók és az anyukák az udvaron egy közös fotóért vagy autogramért. Szegény úgy elfutott, hogy én sem értem utol, így most másokat mutatok meg.

A Nintendo LABO standja is érdekes volt, itt kartonlapokból lehet összeállítani a különféle játékokat, motort, zongorát, horgászbotot, amiket egy konzollal kombinálva életre is lehet kelteni.

Ha tényleg mindent ki akarunk próbálni, akkor szánjunk rá időt, mert egyhamar nem hagyjuk ott a siófoki PlayIT Show-t, vasárnap még lesz rá lehetőség!

Kép és szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva