likeBalaton.hu | 2020.07.29. 08:00
Mint a filmeken - 138 millió forint értékű hamis euró Siófokon
Két budapesti férfi letartóztatását rendelte el a Somogy Megyei Főügyészség, akik közel 40 millió forint értékben hamis eurót adta el egy ismerősüknek. Egy 55 millió forintos üzlet is majdnem létrejött, de a rendőrök Siófokon egy filmbe illő akció során léptek közbe.

A Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett annak a két budapesti – 36 és 52 éves – férfinak a letartóztatására, akik a gyanú szerint 50 millió forintot meghaladó összegű hamis eurót szereztek meg azzal a céllal, hogy később forgalomba hozzák – tájékoztatott az ugyeszseg.hu.

Mint írják, a gyanúsítottak egy esetben 46 millió forint értékű hamis eurót „adtak el” 39 millió forint értékben, míg egy másik esetben 55 millió forint értékű pénzt kíséreltek meg értékesíteni, de ennél az esetnél a siófoki rendőrök rajtuk ütöttek.

A megalapozott gyanú szerint a hamis bankjegyeket a fiatalabb férfi szerezte be, majd több embert is megkeresett kedvező pénzváltási ajánlattokkal, és ahhoz, aki érdeklődést mutatott, elküldte 52 éves társát.

A police.hu korábbi tájékoztatása szerint 2020 áprilisában török állampolgárnak adta ki magát a duó egyik tagja, így verték át a „vásárlójukat”, aki egyébként csak otthon vette észre, hogy a kapott pénz hamis.

400 ezer eurót, találtak, de a gyanú szerint hamis a pénz (Fotó: Police.hu)

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai azonban azonosították a feltételezett elkövetőket, akik egy újabb sértettnek kívántak hamis pénzt értékesíteni.
Az üzlet egy összehangolt rendőri akció keretében hiúsult meg, amelyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai vettek részt, július 23-án.

Az elkövetőknél tartott házkutatás alkalmával mintegy négyszázezer euró (mostani árfolyamon 138 millió forint!) hamisnak tűnő bankjegyet, sim-kártyákat, valamint egy gáz- és riasztófegyvert foglaltak le.

A 36 éves K. Zoltánt és az 52 éves B. Árpádot pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, most pedig az ügyészi indítványnak megfelelően le is tartóztatták őket.

Nyitókép: Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva