Krausz Andrea | 2022.03.01. 13:59
Nagy változások a siófoki parkolási rendben - szezonban éjszaka is kell fizetni
Március elsejétől lépett érvénybe Siófok új parkolási rendje. A szezonban, május 15. és szeptember 15. között a turistáknak éjszaka is kell fizetni. A helyiek 50 százalékos kedvezményt kaphatnak, de csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén belül. Bérletet is lehet váltani, de az nem mindenhol használható.

2021 novemberében fogadta el a siófoki képviselő-testület a módosított parkolási rendeletet, amely 2022. március 1-jén lépett életbe. A város honlapján megjelent friss tájékoztató szerint Siófokon I. és II. díjövezeti kategóriákat jelöltek ki.

Az alapján is különbséget kell tenni, hogy az adott önkormányzati parkoló szezonális, vagy sem.

A Balaton partján lévő parkolókban csak a szezonban (május 15-től szeptember 15-ig) kell fizetni. Viszont a szezonban 0:00 és 24:00 óra között. Tehát éjszaka is.

Szeptember 16-től május 15-ig a szezonális parkolókban (a Balaton partján) nem kell fizetni Forrás: Siófok.hu

 

A belvárosban is figyelni kell, mert könnyen megbírságolhatnak

A belvárosban változatos a parkolási rendszer.

Parkolási díjak:

Szezonon kívül (szeptember 16-től május 15-ig) munkanapokon 7:00-18:00 óráig kell fizetni. (Szombaton és vasárnap nem kell fizetni.)

I. díjövezet: 360 Ft/óra
II. díjövezet: 200 Ft/óra

Szezonban (május 15-től szeptember 15-ig) 0:00 és 24:00 óra között (éjszaka is kell fizetni).

I. díjövezet: 480 Ft/óra
II. díjövezet: 360 Ft/óra

Ki kell nyitni a pénztárcát a siófoki belvárosban
Ábra: Siófok.hu

A zöld rendszámosok is fizetnek

A Kele utca és a Tanácsház utca sarkán található parkoló fizetős lesz.

2022. március 1-től zöld rendszámmal rendelkező, vagy a jogszabályi előírások alapján arra jogosult környezetkímélő járművek nem használhatják díjmentesen Siófok város fizetőparkolóit.

Bérletet bárki vehet

Havi vagy éves bérletet bárki vásárolhat, de a helyiek 50 százalékos kedvezményt kapnak, akárcsak a mobiltelefonnal megvásárolt jegyük árából is. Ennek az a feltétele, hogy a Polgármesteri Hivatalban található Városőrség irodájában regisztráljanak. (Vigyék magukkal a lakcímkártyájukat és a személygépkocsi forgalmiját!)

A 2022. március 1. után vásárolt bármilyen bérlettel (többféle bérlet-típus van) a város központjában lévő Városháza tér nagy parkolójában egész évben nem lehet parkolni.

Tehát a Városháza téren csak jeggyel, vagy mobillal tudunk parkolni. Mobillal a helyeiknek 50 százalék kedvezmény van itt is.

(A helyieknek nagy kedvezményt biztosító Siófok Kártya-rendszer megszűnik.)

Ugyancsak nem lehet parkolni a 2022. március 1. után vásárolt parkolóbérlettel a szezonban (május 15-től szeptember 15-ig) a Hajóállomás Parkolóban és a Porecs téren. Szezonon kívül ezek ingyenesek.

Az önkormányzati rendelet itt olvasható!

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva