MW | 2024.05.15. 14:00
Nem lesz olcsó a fesztiválszezon
Minden fesztivál drágulást mutat a tavalyi évhez képest.

Már csak néhány hét és kezdődik a fesztiválszezon. Az ország szinte minden szegletének megvan a saját fesztiválja, a Balaton körül természetesen folyamatosak lesznek a bulik. Ahhoz már hozzá szokhattunk, hogy ezek a rendezvények évről évre egyre drágulnak, de 2024-ben még így is szerencsésnek mondhatják magukat a rutinos fesztiválosok.

Two,Young,Woman,Drinking,Beer,And,Having,Fun,At,Beach fesztivál

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a fesztiválozóknak
Fotó: shutterstock

 

Az idei évben átlagosan 13,5 százalékkal lettek drágábbak a fesztiválokra kínált teljes bérletek.

Itt az egyes rendezvényeknél kicsit nehézkes az összehasonlítás, mivel vannak rendkívül hosszú, akár 10 napos fesztiválok (Művészetek Völgye), de csak háromnapos bulik is (SopronFest). Az árazás tehát így nem összevethető, de az például továbbra is fennáll, hogy a hatnapos Sziget Fesztivál a legdrágább. A 13,5 százalékos drágulást vizsgált 12 rendezvény átlag bérletárainak az emelkedését jelenti. A Sziget esetében hozzá kell tenni, hogy idén először kínálnak 108 900 forintos U21 bérletet, amit a 21, vagy annál fiatalabbak vásárolhatnak meg. Ez a kedvezményes bérlet nem szerepel az összehasonlításban.

Tavaly is elkészítette a Világgazdaság a fesztiválkörképet, ekkor azt lehetett látni, hogy egy 20-35 százalékos drágulás söpört végig az iparágon. Az idei évben sokkal kisebb mértékben drágultak a fesztiválok.

A teljes bérletek árai átlagosan 13,5 százalékkal emelkedtek, a napijegyek pedig átlagosan 5,2 százalékkal kerülnek többe.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg a menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Strand Fesztivál

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva