likeBalaton.hu | 2022.03.14. 14:00
A Víz világnapján oda is bemehetsz, ahová máskor tilos
Családi programokkal, gyerekkoncerttel, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. március 22-én.

A DRV nemcsak Siófok főterén szervez programokat, de ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, így az érdeklődők a víz világnapja kapcsán a szennyvíztisztító telepekre és laboratóriumokba is ellátogathatnak.

Március 22. a Víz világnapja. A jeles nap alkalmából idén a felszín alatti vizek védelmére fókuszálnak. Ez azért különösen fontos, mert az édesvízkészletünk jelentős hányadát ezek a föld felszíne alatt található vízforrások teszik ki. Ezek a vízbázisok táplálják az ivóvíz-hálózatot, az ipart és a mezőgazdaságot, és fenntartják a Föld természetes ökoszisztémáit is. A felszín alatti vizek kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásban is – védelmükre tehát nemcsak a jelenünk, de a bolygónk jövője miatt is elengedhetetlen szükség van.

A járványhelyzet okozta kényszerű szünet után 2022. március 22-én a rendezvény visszaköltözik Siófok főterére, ahol az ünnepi beszédeket követően kvízjáték, Farkasházi Réka és Tintanyúl zenekar koncertje, valamint Németh Nándor úszó olimpikonunkkal való beszélgetés várja a környékbelieket.

 

Az esemény napján a társaság diagnosztikai autója is egész nap nyitva áll, sőt a szemetes-, valamint tervezetten a mentő- és tűzoltóautók működésével is megismerkedhetnek a felfedező kedvű kicsik és nagyok.

A Vöröskereszttel együttműködve a szolgáltató az idei víz világnapján is megszervezi a már hagyományosnak tekinthető véradást, amelyre 11 és 15 óra között várnak mindenkit a DRV Zrt. siófoki székházában.

A szemléletformáló projekt részeként a DRV Zrt. március 16-án a kapuit is újra megnyitja a nagyközönség előtt, így a látogatók a társaság vízmű- és szennyvíztelepein, valamint akkreditált laboratóriumaiban tartott szemléletformáló előadások segítségével megismerhetik a tudatos vízfelhasználás lehetőségeit, a csatornaillemtan alapvetéseit, valamint a társaság szolgáltatásait és feladatait.

Az április közepéig meghirdetett szervezett bejárásokra a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt várják, a résztvevők pedig a program végeztével ajándékokkal és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodhatnak. A nyílt napokról bővebb információ a DRV honlapján található.

Mindeközben folyamatosan próbára tehetik tudásukat az érdeklődők az online kvízzel, és zajlik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ugyancsak hagyományos rajzpályázata is, melynek idei jelmondata: Hétköznapi szuperhősök a bolygóért.

A DRV Zrt. működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára meghirdetett pályázatra március 31-ig várják az alkotásokat.

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva