Krausz Andrea | 2023.09.14. 10:00
Nyitott teraszok várnak Siófok környékén az első GasztroFok rendezvényen
Nem egy szokványos fesztiválként kell elképzelni az októberi a GasztroFokot, hanem egy kulináris körútnak, melynek során bemutatják a Siófok vonzáskörzetében fellelhető színvonalas vendéglátóhelyeket, borászatokat.

Az első GasztroFok hétvégét „Kulináris körút Siófokon” elnevezéssel 2023. október 27-29. között rendezik meg. Nemsokára az is kiderül, hogy milyen különleges akcióval készülnek a szolgáltatók, akik egy összefogás révén szeretnék megmutatni a város 20-30 kilométeres térségének bor- és gasztrokínálatát.

Különleges sajtok a környék termelőitől a Siófok-Töreki Egy csipet Nádas étterem kínálatában
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

A programban a legjobb környékbeli szezonális vállalkozások is részt vesznek akiket a GasztroFok hétvégéjén az egész évben nyitva tartó helyek „befogadnak”, és nyári terasz-hangulatot varázsolnak az őszbe

– tájékoztatott Siófok Kommunikációs és Turisztikai Irodája.

Siófokot feltűzik a régió gasztrotérképére

Mint írták, a város által idén októberben elindított GasztroFok-összefogás szakmai hátterét – hosszabb távon– a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja. Az első közös rendezvény október utolsó hétvégéjén lesz. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton a Víztoronynál is megjelenik a GasztroFok brand. Térkép segítségével hostess magyarázza majd el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy szokványos fesztivál, hanem

jóval inkább egy gasztrotúra, mely révén élményszerűen be lehet járni a térség ikonikus és rejtett helyeit, végigkóstolva a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlataikat.

A szolgáltatók mellett a helyi termelők is bemutatkozhatnak Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva