likeBalaton.hu | 2022.01.23. 12:00
Öt évre lecsukhatják a siófoki dohánybolti rablókat
Négyen raboltak ki 2021 decemberében egy siófoki dohányboltot, ahonnan több mint félmillió forintot vittek el. A huszonéves elkövetők közül hármat 5 évre ítéltek el. Az ítélet nem jogerős.

Nagy vihart kavart tavaly december 15-én a siófoki Penny üzlet mellett található dohánybolt kirablása. Miután két maszkos rabló a kasszából megszerezte a pénzt, elmenekültek a helyszínről.

Az elkövetőket két nap elteltével, december 17-én fogták el az egyenruhások.

Az akkori rendőrségi beszámolók szerint a dégi és a mezőszilasi lakosokat lakhelyükről előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a 23 éves R. Imrét és a szintén 23 éves K. Márkot rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Hárman voltak

A Kaposvári Törvényszék friss közleménye már három elkövetőt említ, és megtudhatjuk a részleteket is: A megállapított tényállás szerint az első- és másodrendű vádlottak 2021. december 15-én Siófokon, egy áruház parkolójában megbeszélték, hogy az ott lévő dohányboltot kirabolják. A harmadrendű vádlott a Messenger alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot az elsőrendű vádlottal, aki beavatta őt a tervükbe.

Megbeszélésük szerint a harmadrendű vádlott autójával Siófokra ment, ahol az autóbuszállomás parkolójában várakozott.

Az első- és harmadrendű vádlottak 21 óra 30 perc körül a dohányboltba bementek, az elsőrendű vádlott a pult mögé belépve az ott dolgozó sértettet ököllel, közepes erővel megütötte, dulakodni kezdtek,

majd mikor a sértett erőfölénybe került, a másodrendű vádlott kilátásba helyezte, hogy fegyvert fog elővenni, mely ténylegesen nem volt nála.

A sértett ennek hatására felhagyott az ellenállással, és a vádlottak a kasszából 550.000 forint készpénzt magukkal vittek.

Ketten öt-öt év fegyházat, egyikük felfüggesztettet kaphat

A dohánybolti rablók a harmadrendű vádlott gépkocsijával menekültek el, aki a terv végrehajtása után felvette társait. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett.

A bíróság a 23 éves első- és másodrendű vádlottakat 5-5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 5-5 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a 22 éves harmadrendű vádlottal, mint bűnsegéddel szemben kiszabott 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Az első és másodrendű vádlottak a büntetés enyhítését kérték, a harmadrendű vádlott a döntést tudomásul vette.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva