likeBalaton.hu | 2022.01.30. 17:05
Porvihar az M7-esen! Siófoknál embert gázolt a vonat, nincs pótlóbusz a hatalmas szél miatt
Porvihar van az M7-esen, nem közlekednek a balatoni vonatok, tombol a szél a Balatonnál, borzasztó a közlekedés és a látási viszonyok is.

Az ország nagy területén közepes vagy erős szél fúj. Viharos széllökésekre kell számítani a Bakonyban és Veszprém megyében is.

A balatoni autóutak és azok közlekedése

A viharos erejű szél sok helyen hordja és viszi a homokot vagy a port, porvihart kavarva, így a látótávolság is lecsökkenhet a közutakon.

Korlátozottak a látási viszonyok a porvihar miatt az M7-es autópályán a 85-ös km közelében.

A hegyvidéki utakon illetve a mellékutakon, bárhol lehet letöredezett faágakra vagy kidőlt fákra számítani. Vezessetek óvatosan, főleg az előzések közben.

A balatoni vonatok közlekedése

A 30-as számú, dél-balatoni vonalon
Siófok állomáson a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó 855-ös számú Tópart InterCity vonat elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt Siófok és Zamárdi között nem közlekedhetnek a vonatok.

Tárnok és Kápolnásnyék, továbbá Szabadbattyán és Balatonfüred között a viharos szél miatt 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a vonatközlekedésben a biztonság érdekében.

A Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

Vonatpótló autóbuszt egyik társaság sem tud biztosítani

A dél-balatoni vonalon jelentős késésekkel kelll számolni. A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján, vagy a Mávinform Facebook oldalán, illetve a Vonatinfó térképen, valamint a MÁV App-on is találhatók friss információk.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva