likeBalaton.hu | 2022.05.27. 18:00
Rájár a rúd a siófoki dílerekre
Kódneveket kapott a fű, így például sörként adta el ismerőseinek a marihuánát a vádlott.

Sör vagy fű

A Siófoki Járási Ügyészség a napokban emelt vádat azzal a harmincas évei elején járó férfival szemben, aki marihuánát vásárolt részben értékesítés, részben saját fogyasztás céljából. A vádlott a kábítószert otthonában tárolta, kiporciózta, majd ismerősi körében értékesítette úgy, hogy a fogyasztókkal való kommunikáció során a marihuánára különböző konspiratív megjelöléssel – így „sör” és „perc” – hivatkoztak. A férfit a siófoki rendőrök végül 2021 szeptemberében fogták el, melynek során kábítószer is előkerült a birtokából.

A képet a nyomozó hatóság a kutatás során készítette
Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Sok a díler

A siófoki ügy mellett befejeződött a nyomozás abban a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt indult bűnügyben, melyben a vádemelésről a Somogy Megyei Főügyészség dönt. Somogy megye ügyészi szervei jelenleg 12 olyan – a nyomozás vizsgálati szakában, illetve az elsőfokú bíróság előtt folyamatban lévő – kábítószer-kereskedelemmel összefüggő bűnügyben járnak el, amelyekben összesen 19 terhelt van letartóztatva, fogalmazott az ügyészség közleményében.
Az ilyen típusú bűnügyekben a bűncselekmény társadalomra veszélyessége, a szervezett bűnelkövetői jelleg és a várható büntetések súlyossága miatt gyakran kerül sor a terheltek letartóztatására.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva