Szaniszló Hajnalka | 2024.05.25. 08:00
Road zenekar – Molnár Máté a gyerekkori balatoni élményeiről mesél
Május 25-én a siófoki Plázson két születésnapi Road-koncert is lesz: akusztikus, aztán a klasszikus zenekari fellépés várja a rajongókat.

Molnár Máté, a Road zenekar frontembere mesélt az első Plázsos fellépés előtt a balatoni emlékeiről, a motorozásról és persze arról is, hogy milyen programmal készülnek a legnagyobb siófoki koncerthelyszínen.

– Hogyan épül fel a Plázs estéje a Road zenekar számára és hogyan jött a dupla koncert ötlete?
– 2014-ben adtunk először dupla koncertet a tízéves születésnap alkalmából, most pedig – amikor a huszadik évünket ünnepeljük – újra bevezettük ezt a formátumot. A dalainkat áthangszerelt verzióban állítjuk színpadra, kalandozva a stílusok között: lesz bossanova, rockabilly és swing is. Így egy belépő áráért két koncertet láthat a közönség a Plázson.

Fotó: Road zenekar

– Szabadidőben is jársz a Balatonhoz családdal, barátokkal?
– A Plázsos koncertünk hétvégéje egyben a gyereknap is lesz, így a családdal már napokkal korábban elutazunk Siófokra a rokonokhoz.

Fotó: Road zenekar

 

– A zenekar tagjai motor-fanatikusok. A Balaton ideális terep hódolni ennek a hobbinak. Milyen verdával és merre jártok a tó körül?
– A Balaton körül rendszeresen beindítjuk a járgányt és ez így lesz idén nyáron is, amikor csak lehetőségünk adódik rá. Royal Enfield motorokkal megyünk, hiszen a Road zenekar három tagja is a patinás motorgyártó hazai nagykövete. A székhely Balatonboglár, így nagyrészt onnan startolunk majd.

Fotó: Road zenekar

 

– Vannak gyerekkori emlékeid a Balatonról?
– Édesapám tűzoltóként dolgozott, így lehetőségünk adódott a siófoki Aranyparton nyaralni gyerekkoromban. Klasszikus szocialista üdülő-feeling, frekventált partszakaszon – elképesztően jó élményként él bennem.

A Road zenekar a május 25-i siófoki fellépést követően augusztus 19-én Balatonbogláron, augusztus 30-án pedig Felsőörsön, a Tábor Fesztiválon lép fel.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Road zenekar

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva