Krausz Andrea | 2018.08.11. 13:59
Siófoki kézilabdás lányok bikiniben?!
Öveket becsatolni! Strandolás és játék közben kaptuk le a világsztár játékosokat. Csak most a vízben játszottak, nem a pályán.

Meghívásra érkeztek Zamárdiba a Siófok KC játékosai, hogy a Balatoni Játszadalomban, vagyis a gyerekeknek szóló játékos vetélkedők során megmutassák, mennyire tudják élvezni a napot és vizet.

Érkezéskor, az öltözőben a francia Estelle Nze Minko talált egy megafont, mondjuk nem neki volt odakészítve, de ezt ő nem tudhatta, úgyhogy el is kezdett autentikus balatoni slágereket énekelni: popkorica, Podgorica vagy kukorica végül is mindegy, de nekünk nagyon tetszett.

Aztán a parton sok játékosról lekerült a mez és a kisnadrág (nem mindenkiről, mert volt akinek nem volt aktuális a téma), aztán a dán jobbszélső, Simone Böhme úgy kapta fel a francia balszélső Camille Aoustint, mint valami erőbajnok; mondjuk a pályán sem árt, ha valaki védekezésben hasonlóakra képes, bár ez konkrétan elég szabálytalan fogás.

A Balaton vizében zajlott a vetélkedő, frizbidobásban, kosárra dobásban és SUP (Stand Up Paddle) vagyis állószörfön való evezésben versenyeztek közösen a helyi fiatalokkal alkotva egy-egy csapatot.

Balról a szerb jobbátlövő, Andela Janjusevic, az átlövő-irányító Estelle Nze Minko, a szélső Simone Böhme, a román balátlövő Gabriela Perianu azért szurkoltak, hogy a spanyol légiós Mireya González betaláljon a kosárba.

 

Néhány hét és elkezdődik a 2018-2019-es magyar női első osztályú kézilabda-bajnokság. A Siófok KC megújult csapattal, új edzővel vág neki a szezonnak, az elvárások óriásiak, ugyanis a dobogót célozta meg a Balaton-parti együttes vezetősége. Egy norvég edző, Tor Odvar Moen irányítja mostantól a lányokat, aki 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert az ugyancsak norvég Larvik együttesével, úgyhogy egy kemény kezű emberre bízták az előző szezonban ötödik helyen végző, Siófok KC-t. A világ egyik legszínvonalasabb női kézilabda-bajnoksága Magyarországon zajlik, a hazai klubok tele vannak világsztárokkal, Siófokra igazolt például a BL-gólkirálynő, Andrea Penezic valamint Khmyrova Tatiana a Vardar Skopjétól, Silje Solberg, a norvégok egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa, hogy csak néhányat említsünk, de ők nem voltak strandon.

Szóval fel van adva lecke Siófokon és állítólag nagyon kemény munka zajlik az új Kiss Szilárd Sportcsarnokban, a lányok folyamatos terhelésnek vannak kitéve, a lazítás csak nagyon ritkán fér az életükbe, pedig hívogató a Balaton, a nyüzsgő nyári élet. A SUP-on evezés különösen megtetszett nekik, a verseny így zajlott:

A siófokiak nagy büszkesége, a fiatal Takács Eszter, aki helyi nevelésű játékosként, Barkóczi Dorinához, Sárosi Nanettához és Bozsok Dórához hasonlóan reméljük többször is szerepet kap a pályán.

Az egyértelmű, hogy a francia világbajnok Estelle Nze Minko nagyon laza és a társaság középpontja, itt is a vetélkedő egyik lelkes résztvevőjének bizonyult.
Meg is kérdeztük, hogy mennyire szereti a Balatont:

A másik csapatvezető a nagy kedvenc, a tunéziai-magyar kettős állampolgárságú beálló, Aszma el-Gauit is szóra bírtuk, Bíró Bence, a klub sajtófelelőse fordít.

A Siófok KC új csapatának szereplését már nagyon várják a szurkolók, izgalmas mérkőzések várnak a női kézilabda EHF-kupában is a balatoni párducokra (hópárduc lett a kabalájuk), ugyanis újra jogot szereztek a nemzetközi szereplésre. A Siófok KC a második selejtező körben kezdi meg a sorozatot, nagy valószínűséggel a Vác ellen, valamikor október 20. körül.
A magyar NB I. azonban már nem sokára rajtol, a bajnoki menetrend szerint szeptember 1-jén a DVSC-t fogadja az első fordulóban hazai pályán a Siófok KC, addig is folytatódik a felkészülés: augusztus 24-én például edzőmeccset játszanak a Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Larvikkal 18 órától.

Kép és szöveg: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva