likeBalaton.hu | 2024.06.05. 12:00
Siófokon és Tihanyban is tart előadásokat nyáron a Játékszín
A Játékszín révén a nyár folyamán először utazik a Balatonhoz a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég produkció.

A Játékszín megkezdte a szabadtéri előadásainak sorát

Május 4-én Etyeken tartották a Játékszín a Sonkamesternél című programsorozatot, a színház történetének eddigi legnagyobb kültéri eseményét. Két színpadon, tizenhat színész közreműködésével koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel, és egy esti Menopauza-előadással várták a közönséget.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója beszél, mögött Jakab Csaba (j) a bíró szerepében Agatha Christie A vád tanúja című műve alapján készült darab próbáján a Fővárosi Törvényszéken
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Siófokon és Tihanyban is lesznek előadások a Játékszín tolmácsolásában

A nyári hónapokban tizenegy városba – többek közt Kisvárdára, Siófokra, Tokajba, Tihanyba és Szegedre – látogat el a Játékszín kilencféle előadással, a kínálatban a már ismert sikerdarabok mellett újdonságok is megtalálhatók, először utazik a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég című produkció.

Újabb sikerfilmek színpadi változatával és egy új magyar szórakoztató produkcióval készül a Játékszín a 2024/2025-ös évadra. A jövő évadban két magyarországi bemutatót és egy ősbemutatót tartanak. Október 12-én láthatja először a közönség A lány a vonaton című adaptációt. A Paula Hawkins regénye és a DreamWorks-film alapján készülő színpadi változatot Horgas Ádám rendezi, a főbb szerepeket Lévay Viktória, Simon Kornél és Fehér Tibor alakítja.

Magyarországon ugyancsak először, december 7-én mutatják be Dan Brown A Da Vinci-kód című sikerkönyve alapján született, azonos című színpadi adaptációt Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra, Makranczi Zalán és Szerednyey Béla főszereplésével, Szente Vajk rendezésében – ez az adaptáció lesz a magánszínház 50., jubileumi premierje.

A harmadik bemutatót ugyancsak Szente Vajk rendezi, azonban szerzőként is jegyzi. A Menopauza sikere után egy újabb tabudöntögető produkció – ezúttal férfiakról, de nemcsak férfiaknak. Főbb szerepeit Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián, Csonka András és Feke Pál alakítja.

A 2023/2024-es szezont június 12-én társulati üléssel zárja a Játékszín, az utolsó színháztermi előadást június 24-én játsszák, ezt követően csak szabadtéri vendégelőadásokat tartanak.

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Ódor Botond a Herceg szerepében és a címszerepet alakító Varga Vivien a Hamupipőke című családi musical a Játékszínben
Fotó: MTI/Soós Lajos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva