likeBalaton.hu | 2021.09.02. 21:20
Siófokon fogták el, miután a Duna egyméteres vizébe "rejtette" a lopott BMW-t
Bejárta az internetet annak a tolvajnak az esete, aki az egyméteres Dunában próbált elrejteni egy lopott BMW-t. Közben még a rendőrök elől is sikerült elmenekülnie, de Siófokon végleg beleszaladt az egyenruhásokba.

Nem mindennapi történet bontakozott ki az elmúlt napokban a Police.hu-n.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy lopás bűntett és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 24 éves tereskei férfi szemben, aki augusztus 29-ére virradó éjjel ellopott egy romhányi családi ház mellett parkoló 3-as BMW-t.

Nem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcs benne volt az autóban.

A rendőrök azonban kiszúrták és Vácig követték a férfit, ahol, mint írják, a „rendőri ellenőrzés alól kivonta magát és ismeretlen helyre távozott”, vagyis elmenekült.

Utána, hogy a járművet elrejtse, a Dunába vezette. Persze a rendőrök megtaláltak a folyóból kilógó autót és lefoglalták. A menekülő tolvaj a Balaton felé vette az útját,

mert a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a körzeti megbízottak 2021. augusztus 31-én, a késő esti órákban a siófoki vasútállomásnál lekapcsolták.

Így sikerült a Dunában elrejteni a lopott BMW-t
Fotó: Police.hu

A férfi nem tartotta magánál személyazonosító okmányait, így a rendőrök az adatai elmondása alapján ellenőrizték a nyilvántartásban. Fényképe alapján azonban megállapították, hogy a bemondott adatok nem felelnek meg a valóságnak, a férfi a testvére adatait adta meg és a Rétsági Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt körözi.

Miután a járőrök szembesítették a valósággal, a férfi az intézkedésnek is megpróbált ellenállni. De ez most már nem sikerült.

A rendőrök a lebukott férfit elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd átadták a körözését elrendelő hatóságnak. Mint mint kiderült a tolvaj semmilyen autót nem vezethetett, mert a jövő év február végéig eltiltották a járművezetéstől.

Nyitókép: Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva