Krausz Andrea | 2020.03.31. 16:06
Siófokon kötelező lesz a szájmaszk
2020. április 2-tól a város polgármestere elrendelte a kötelező szájmaszk viselését az üzletekben, hivatalokban és a szolgáltatóknál.

„Április 2-ai hatállyal elrendelem, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, avagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni.” Olvasható Lengyel Róbert polgármester közleménye a siofoki-hirek.hu oldalon.

Azt írja: „5000 darab szájmaszkot vásároltunk, ezeket siófoki üzletekben, hivatalokban ingyen hozzáférhetővé tesszük azoknak, akik anélkül érkeznének. DE: nyomatékkal hívom fel a figyelmet, hogy belépéskor egy személy csak egyetlen maszkot vegyen majd magához, ne tekintse senki általános beszerzési helynek a lerakatokat, mert a készletek végesek és gondolni kell másokra is…”

Fotó: Krausz Andrea

 

A felkészülés gyorsan zajlik a városban, mert, mint megtudható a közleményből, április 1-jén még fel lehet készülni a szabály betartására, a polgármester és segítői pedig az érintett üzletekkel, intézményekkel, szolgáltatókkal veszik fel a kapcsolatot és hordják szét az ingyen maszkokat.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva