likeBalaton.hu | 2024.07.15. 11:00
Sokan 50 fokos melegben dolgoznak a Balatonon – figyeljünk rájuk!
Pokoli meleg van most például az éttermek konyháiban. Legyünk türelmesebbek azokkal, akik most a vendéglátásban dolgoznak. Ezt kéri a Balatoni Turizmus Szövetség.

A vendéglátásban dolgozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Balatonnál nyaralók jól érezzék magukat, még akkor is, ha nekik most pokoli körülmények között kell dolgozniuk – olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség közleményében.

Kiállnak a balatoni vendéglátásban dolgozók mellett

Mint azt Fekete Tamás, a szervezet alelnöke elmondta: Az éttermek konyháiban pokolian forrók ezek a napok, ahol a pincérek és a konyhai dolgozók emberfeletti körülmények között végzik a munkájukat. Miközben mi hűsítő italokkal és ízletes ételekkel hűsölünk, ők a forró gőzben és a tűzhelyek mellett izzadnak, hogy kiszolgáljanak minket. Gyakran 40-50 fok körüli a hőmérsékletben dolgoznak, elviselhetetlen párában, nehéz fizikai munkát végezve. Legyünk türelmesek, kedvesek és hálásak a munkájukért. Egy mosoly, egy köszönet, egy kis borravaló sokat jelenthet számukra, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a forró nyári napok elviselhetőbbek legyenek.

– Ne feledjük, hogy a 40-50 fokos konyhákban is emberek dolgoznak, akik tiszteletet és megbecsülést érdemelnek

– mondta Fekete Tamás.

Fejezzük ki elismerésünket

A Balatoni Turizmus Szövetség most minden vendéglátásan, turizmusban tevékenykedő szervezetet arra kér, hogy a közösségi médiában osszanak meg egy olyan posztot, amelyben arra kérik a nyaralókat, hogy legyenek türelmesebbek az éttermekben, hovatovább

egy-egy mosollyal, vagy egy rövid tapssal, esetleg egy rövid, online értékeléssel fejezzék ki elégedettségüket és tiszteletüket azokkal szemben, akik most az éttermekben, büfékben, szállodákban dolgoznak.

Az akció támogatóit arra kérik, hogy minden egyes posztban használják „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” mondatot, és használják az alábbi szlogeneket: #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtaget.

Nyitókép:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva