likeBalaton.hu | 2022.11.01. 12:00
Szenzációs szezonzáró maraton vár Siófokon
Lefutod a hosszú távot vagy szurkolsz a versenyzőknek?

19. alkalommal rajtol a JYSK Balaton Maraton és Félmaraton november 19-én Siófokon.
– A hazai futók körében rendkívül népszerű szezonzáró futóbulira 3000 résztvevőt várunk. A közkedvelt szabadidősport-esemény népszerűsége a sokféle táv mellett az őszi Balaton különleges hangulatának is köszönhető. A korábbi évek tapasztalata alapján a futókedvet a változatos és kiszámíthatatlan késő őszi időjárás sem befolyásolja. Lehet szikrázó napsütés, csípős-ködös novemberi hideg, mindent felülír a különleges futóesemény fergeteges hangulata – mondta Kocsis Árpád a szervező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója

Változatos távok – testre szabott kihívások

Három hét múlva három rajt és 9 versenyszám várja a résztvevőket, így valóban mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabb kihívást. Íme a választék: maraton egy nap alatt 3 szakaszban egyéni és páros, félmaraton egyéni és páros, félmaraton 2 részben, 1/4 maraton egyéni, 1/3 maraton egyéni és páros, 1/6 maraton egyéni.

Az eddigi regisztrációk alapján Magyarország több mint 400 településéről várhatók futók Siófokra. A résztvevők 56%-a Budapestről és Pest megyéből utazik a Balaton-partra, de sokan indulnak Fejér, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megyéből is. A nevezések 10%-a pedig a három Balaton-parti megyéből érkezett.
Trokán Anna színésznő, Ódor Kristóf a Centrál Színház színésze és Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház színésze mellett Bazsinka József a Budapesti Fesztiválzenekar tubaművésze, valamint Széphalmi Júlia a Madách Színház táncművésze is nevezett a siófoki futóbulira.

hivatalos sajtófotó

A JYSK munkatársai már edzenek a szezonzáró kihívásra

A JYSK most először lesz névadó szponzora a siófoki szabadidőport-eseménynek. A skandináv gyökerű áruházlánc életében a hétköznapokban is fontos szerepet tölt be a sport és a munkavállalók egészséges életmódra ösztönzése. A felkészülés jegyében a JYSK szeptember elejétől kihívást szervezett dolgozóinak, ahol a cél az esemény napjáig 3500 kilométer együttes lefutása. A résztvevők saját edzettségi szintjüknek megfelelően választhatják meg a teljesítendő távot, a megtett kilométereket egy futó applikációban rögzíthetik.

Forrás: Hivatalos sajtófotó

A kihíváshoz a kollégák országszerte csatlakoztak, és a siófoki futóesemény kezdetéig teljesíteni fogják a kitűzött célt. Többen indulnak is a maratonon, de sokan lelkes szurkolóként buzdítják a futókat november 19-én, amikor Szimeiszter Sándor, a JYSK country menedzsere útjára indítja a mezőnyt.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva