likeBalaton.hu | 2024.06.07. 10:00
SZÉP kártyával nyaralsz? Mutatunk 10+1 fontos tippet
A Balatonon a SZÉP kártya (Széchenyi Pihenő Kártya) segítségével számos szolgáltatást igénybe vehetsz anélkül, hogy készpénzt kellene használnod. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket, hogy a nyaralás során a lehető legjobban ki tudd használni a SZÉP kártya előnyeit.

1. Mielőtt elindulsz nyaralni, ellenőrizd a SZÉP kártyán rendelkezésre álló keretet. Ezt a kártya kibocsátójának online felületén vagy mobilalkalmazásán keresztül könnyen megteheted. Győződj meg róla, hogy elegendő összeg áll rendelkezésre a tervezett kiadások fedezésére.

2. Foglalás előtt mindig érdeklődj a szállásadónál, hogy elfogadják-e a SZÉP kártyát, és ha igen, melyik alszámlát. Számos szálláshely lehetőséget nyújt az online foglalásra is, ahol előre kifizetheted a szállásdíjat a SZÉP kártyával.

3. A Balaton környéki éttermek és vendéglátóhelyek széles körben elfogadják a SZÉP kártyát. Érdemes előre tájékozódni az elfogadóhelyekről, hogy biztosan olyan helyet válassz, ahol tudsz a kártyával fizetni. Ne feledkezz meg a strandbüfékről sem, amelyek szintén gyakran elfogadják a SZÉP kártyát.

4. A Balaton környéki wellness központok és termálfürdők is elfogadják a SZÉP kártyát, különösen a szabadidő alszámlát. Érdemes ezeket a helyeket felkeresni, hogy egy kis pihenést és kikapcsolódást is beiktass a nyaralásba.

5. A SZÉP kártyát szabadidős tevékenységekre is felhasználhatod, például hajókirándulásokra, múzeumok látogatására és egyéb kulturális programokra. Tervezd meg előre a nyaralásod programját, és készíts listát azokról a helyekről, ahol SZÉP kártyával fizethetsz. Így nmaximálisan ki tudod használni a kártya nyújtotta előnyöket.

6. A SZÉP kártya kibocsátók mobilalkalmazásai segítségével gyorsan és egyszerűen ellenőrizheted az egyenlegedet, kereshetsz elfogadóhelyeket, és intézheted a fizetést. Ezek az alkalmazások nagyban megkönnyítik a kártya használatát.

7. Ha a SZÉP kártyán lévő összeg nem elegendő egy szolgáltatás kifizetésére, a fennmaradó összeget kiegészítheted készpénzzel vagy bankkártyával. Érdemes előre egyeztetni a szolgáltatóval, hogy milyen fizetési módokat fogadnak el.

8. Sok SZÉP kártya elfogadóhely különleges akciókat és kedvezményeket kínál a kártyabirtokosoknak. Érdemes ezeket figyelemmel kísérni, hogy még kedvezőbben tudj nyaralni. Különböző online platformokon és a helyi turisztikai irodákban is találhatsz ilyen ajánlatokat.

9. A helyi turisztikai irodákban is tájékozódhatsz az elfogadóhelyekről és a programlehetőségekről. Sokszor hasznos helyi információkat és ajánlásokat is kaphatsz.

10. Nézd meg, hogy a SZÉP kártyás fizetéshez járnak-e további kedvezmények vagy extra szolgáltatások. Sok helyen kínálnak különleges ajánlatokat a kártyabirtokosoknak.

+1 Online segítség a SZÉP kártyát kibocsátó bankoktól

A különböző bankok külön-külön szerződnek a boltokkal és szolgáltatókkal, ezért az elfogadóhelyek listája eltérő lehet. Íme, ahol megtalálhatod a listákat.

Az OTP által kibocsátott SZÉP-kártyákat elfogadó helyek listája itt érhető el.

Az MBH Bank kártyáit pedig ezeken a helyeken fogadják el.

A K&H Bank keresője itt érhető el.

 

 

 

Nyitókép: DMA

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva