2019.03.07. 08:00
Szépülnek, fejlődnek a szabadstrandok Siófokon
Összesen 304 millió forintból újítja meg idén nyárra Siófok a szabadstrandjait.
A pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség írta ki és a Balaton-parti Kft. készítette elő és nyújtotta be. A sikeres elbírálás után az Aranyparton a Táncsics utcától, a Hermann Ottó utcáig 192 millió forintból, míg az Ezüstparton a Csongor utcától a Zichy utcáig 112 millió forintból újulhatnak meg a szabadstrandok.

– A pályázati pénzből az említett területek tereprendezését valósítja meg a város. A lépcsőbejárókat saválló bejáróra cserélik, új öltözőkabinok épülnek, értékmegőrzőket létesítenek, s mindezeken kívül játszóteret, lábtenisz, és strandröpladba-pályákat alakítanak ki.

Úgynevezett teqball asztalokat is beszereznek, amely a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport. S persze a zöldterületek karbantartására is figyelmet fordítanak, hiszen faültetést is terveznek a szakemberek az érintett partszakaszokon – tudta meg a sonline.hu Szajcz Adrián önkormányzati képviselőtől, a Fidesz helyi frakciójának vezetőjétől.

– A siófokiak régen várt igénye teljesülhet a beruházással – húzta alá Szajcz Adrián. – Jól látszik, a munka mindig meghozza gyümölcsét, és aki pályázik, nyerhet is.
A fejlesztések eredményét a helyiek és a turisták már idén nyáron élvezhetik, hiszen a munkálatokkal június 30-ig végeznek a szakemberek a beruházással érintett siófoki szabadstrandokon.

Forrás: sonline.hu/Koszorús Rita

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva