likeBalaton.hu | 2023.05.11. 12:00
Teli zsákkal ügyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre Siófokon
A hulladékgyűjtést, és -elszállítást végző SIÓKOM Nonprofit Kft. arra kéri a siófoki előfizetőket, hogy a speciálisan megjelölt szelektív hulladékgyűjtő zsákokat pakolják tele, mert másként nem biztosítanak cserezsákot.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szelektív hulladék gyűjtésére használható zsákok elszállításakor csak a tele rakott zsák helyett biztosítunk csere zsákot” – írta a siofok.hu oldalon a hulladékgyűjtést, és -elszállítást végző SIÓKOM Nonprofit Kft.

Bármilyen átlátszó zsák megfelel

Felhívják a figyelmet, hogy a negyedig illetve félig rakott zsákokat természetesen továbbra is elszállítják, de cserezsákot adni helyette nem áll módjukban.

„A szelektív zsák helyett bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhetik a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Természetesen a következő szállítás alkalmával a kihelyezett átlátszó tele zsák helyett biztosítunk feliratos csere zsákot”– olvasható a felhívásban.

A szelektív zsákokat már hosszú évek óta használják az ingatlantulajdonosok Siófokon. A sárga színű zsákba a műanyagokat, a PET palackokat, az italos kartondobozokat, és a sörös, valamint az üdítős fémdobozokat kell gyűjteni. A kék színű zsákba pedig a papírhulladékot kell egybegyűjteni.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva