likeBalaton.hu | 2024.06.29. 08:00
Tengernyi programmal tölti meg a nyarat a Kálmán Imre Művelődési Központ
Július 12. és augusztus 20. között változatos program-, és műfajkínálat garantálja a szórakozást és kikapcsolódást Siófokon.

Július 12-14 között Siófok Fő terén a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál veszi kezdetét. Ez a tradicionális jazz fesztivál Magyarországon immár a legrangosabb eseménnyé nőtte ki magát.

Szórakoztató előadások a legendás siófoki szabadtérin

Júliusban tárja ki kapuit a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is a nézők előtt. Ezen a nyáron izgalmas, nívós, szórakoztató sikerprodukciók közül választhatunk.

Olyan előadások érkeznek, mint a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és két koncert, a Best of Dolhai és a Lövölde tér.

Gyakran megtelik a siófoki szabadtéri színpad
Fotó: Kálmán Imre Művelődési Központ

 

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat öt különböző műfajjal minden korosztály számára élménydús kikapcsolódást ígér. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken belül hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családosokat.

Olyan előadók hallhatunk, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, a Toppantó, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes.

A Lóca együttes a gyerekeknek zenél
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Siófokon elmaradhatatlan az operett és az irodalom

A szerdai nap az operettrajongóké. Az Operett Esteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a szólisták által előadott klasszikus operett melódiák nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

KultTerasz programsorozatunk 2024-ben új névvel, KultTérként tér vissza a pénteki napokon a Teátrum kávézóba. Célunk a zenét és irodalmat is egyaránt kedvelő közönség magas színvonalon történő kiszolgálása olyan ismert művészekkel, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

A Nyáresti Koncertek a hazai könnyűzenei élet kiválóságait vonultatja fel élő zenével.

Érkezik Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, a Karthago, Szandi és a Kormorán.

Zene a Zöldben

A közkedvelt zenés pikniket, a Zene a Zöldbent vasárnaponként élvezheti a közönség a Jókai parkban. A közönség a természet lágy ölén kellemes melódiák mellett szakadhat ki a mindennapok taposómalmából. Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat hoz, az Apáti Dixieland Band hagyományos New York-i dixie zenével készül, a Tarsoly Zenekar varázslatos népzenékkel színesíti a programot, a Szentpéteri Csilla & Band a mediterrán nyarat idézi meg dalain keresztül.

A Dunakeszi Szimfonikusok átköltöznek a Hajóállomásra, ahol a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő.

Augusztus 20-án is programkavalkád Siófokon

Augusztus 16-20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe búcsúztatja a siófoki nyarat.

A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit.

Fellép többek közt Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős arcok, Tóth Vera.

 

 

 

 

Nyitókép: Kálmán Imre Művelődési Központ

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva