Szaniszló Hajnalka | 2024.05.26. 08:00
Bagossy Norbi: Úgy érzem, hogy a Balatonnál minden álmom megvalósul
A Balaturné keretében a Bagossy Brothers Company a rajongókkal együtt tekeri körbe a Balatont és öt állomáson koncertet is adnak a tó körül.

A Balaturné keretében a Bagossy Brothers Company a rajongókkal együtt tekeri körbe a Balatont és öt állomáson koncertet is adnak a tó körül, valamint kétnapos pikniket is rendeznek. Bagossy Norbi, a zenekar frontembere mesélt a különleges sportos-zenés turnéról, a balatoni élményekről, a bringázásról és persze a felejthetetlen balatoni illatokról, ízekről, emlékekről.

Budapest, 2021. szeptember 25. Bagossy Norbert a Bagossy Brothers Company fellépésén az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. ingyenes szuperkoncertjén a Puskás Aréna Szoborparkban 2021. szeptember 25-én. MTI/Mohai Balázs

Bagossy Norbert a Bagossy Brothers Company fellépésén
Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Mit sportoltok a zenekarral? A Balatonnál milyen mozgásformát űztök?
– Az egész zenekar sportos. A Balatonnál szeretünk együtt szörfözni, foilboardozni. Imádunk úszni és a közelmúltban kipróbáltuk azt is, hogy milyen az elektromos motorcsónak által generált hullámon szörfözni.

– Hogyan készültök a Balaton körbetekerésére?
– Nem vagyunk gyakorlott bringások. Amikor kitaláltuk a Balaturnét, éreztük, hogy gyakorolni kellene, nehogy az első hatvan kilométer után ne tudjunk felmenni a színpadra. Szeretnénk másnap is lábra állni, így mostanában ahová csak tudunk, igyekszünk biciklivel járni.

– Hogy kell elképzelni a Balaturnét? Megérkeztek a koncert helyszínére, bringáról le és színpadra fel?
– Valahogy így. Nem egy teljes kört teszünk meg egyszerre a tó körül, mert csak a koncert másnapján indulunk tovább, így lesz egy pici pihenés a szakaszok között és persze bringázás közben is biztosítunk pihenőket a rajongóknak és magunknak is.

– Felsőörsön kétnapos pikniket is tartotok a rajongókkal, ez lesz a Hegyilevegő Piknik.
– Egyfajta Bagossy Brothers Company-mini fesztiválra készülünk. Az egyik napon adunk egy nagykoncertet, a másik napon pedig jöhet a tábortűz-jelleg, a Bagossy-kvíz, pódiumbeszélgetés, fröccsözés, kürtőskalácsos és kötetlen időtöltés a rajongókkal. Aktívan részt veszünk a programokon a rajongókkal együtt, kifejezetten szeretnénk megőrizni a családias-jelleget.

Fotó: Bagossy Brothers Company

– Sok családos is van a rajongók között, számukra is komfortos lesz az esemény?
– A Pocca dűlőben csodálatos természeti környezetben a családok napközben kikapcsolódhatnak a gyerkőcökkel, a szülők is jól érezhetik magukat, este pedig lazulhatnak a koncerteken. Ha jól sikerül, szeretnénk meghonosítani ezt a minifesztivált.

– Van olyan fanatikus rajongó, aki az összes állomáson ott lesz és körbebiciklizi veletek a Balatont?
– Remélem, hogy igen. Az a célunk, hogy a koncertélmény mellett az egészséget is középpontba helyezzük a rajongóknál.

– Ha kikapcsolódásra vágytok, mit csináltok a Balatonnál?
– A heti akár öt koncert mellett fontos, hogy a szabadidőnkben feltöltődjünk és minden alkalommal teljes erőbedobással álljunk a közönségünk elé. Májustól szeptemberig jórészt a Balatonnál pihenünk. A tónál úgy érezzük, mintha otthon lennénk. Gyakran bérelünk házat és dalokat is írunk. A koncertturné során pedig minden állomáson barátok fogadnak, így velük is jólesik eltölteni pár kellemes órát – ez szintén rengeteg energiát ad.

A Balaton című dalotokban azt énekled, hogy “ha a Balatonon járok enyém a világ”. Mit jelent számodra ez a sor?
– A lelki megnyugvást, a biztonságot és az otthon-érzést. Azt a feelinget, amikor jöhet bármi, tudok tervezni, álmodozni és úgy érzem, hogy minden megvalósul.

– Illat a Balatonnál.
– Hekk.

– Íz a Balatonnál.
– Marhapörkölt kovászos uborkával.

– Hangulat a Balatonnál.
– Eldugott kis strand, vice házmester és az a fajta meleg, amikor az árnyékba ülve is le tud barnulni az ember.

– Vannak kamaszkori balatoni emlékeid?
– Tizenöt évvel ezelőtt voltam a barátaimmal voltam a tónál. Egy kis strandon töltöttük az időt és később derült ki, hogy ez ugyanaz a strand volt (Tobruki strand), amely mellé később a zenekarral beköltöztünk. A fiatalkori strandos emlék így összemosódott a zenekaros élményekkel.

– Balatoni koncert, amely kiemelkedően szép emlékeket ébreszt benned.
– A szigligeti várban koncertezni rendkívüli élmény. Kiemelkedő helyszínnek tartom, csodálatos a panoráma. Kihagyhatatlan a vár aljában a fagyizó is, amelyet mindig nagy lelkesedéssel látogattunk. Az alsóörsi amfiteátrumban tavaly koncerteztünk és az is fantasztikus élmény volt.

A Bagossy Brothers Company – Balaturné állomásai

Június 14. Balatonboglár – Kőröshegy

Június 21. Balatonakarattya – Alsóörs

Július 13. Alsóörs – Szigliget

Július 20. Szigliget – Balatonboglár

Szeptember 22. Kőröshegy – Balatonakarattya

További részletek itt.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Bagossy Brothers Company

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva