Péter Árpád | 2024.07.12. 12:00
Térképen böngészheted a Balaton legjobb helyeit
Kóstold körbe a Balatont! Ez a mottója a Balatoni Kör legújabb, térképes kiadványának, amely a legtutibb tó körüli helyszíneket ajánlja.

A Balatoni Kör 2024-25-ös, térképmelléklettel elkészített kiadványát a civil közösség elnöke, Pach Gábor mutatta be, emlékeztetve, ez már a tízéves szervezet nyolcadik ilyen jellegű füzete.

Fotó: Balatoni Kör

– Hatvan tagunk mellett idén is szerepelnek az általuk javasolt helyszínek, „az egymást ajánljuk” szlogen jegyében. Mindannyian hiszünk a közös gondolkodásban, s ezáltal a térség erősítésében. A kiadványban megjelenő balatoni vendéglátóhelyek évek óta kiszámítható, magas minőséget nyújtanak – szögezte le Pach Gábor, hozzátéve: a Balaton készen áll, várja a vendégeket.

A szakember azt ajánlotta: ez térség egész évben látnivalót, élményt, szolgáltatásokat és boldogságot ad, s arra csábít: fedezzük ezt fel közösen!

– Nekünk ez a lelkünk, az életünk, s az életérzést szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak is – összegzett az elnök.

Aki már kóstolta, tudja: jók a Balaton ízei
Fotó: Balatoni Kör

A kiadványban mintegy 90 étterem, borászat, szálláshely, cukrászda, sör- és pálinkafőzde, turisztikai attrakció, valamint a Balatoni Kör szakmai partnerei és szponzorai kaptak helyet.

A bemutató apropójául szolgált, hogy idén tízéves lett Európa első strandétel-versenye, amelyről Kardos Gábor, a Balatoni Kör egyik alapító tagja beszélt.

– Csak ebben az esztendőben tudatosult bennem, hogy ilyen megmérettetés sehol máshol nincs Európában. Ez a verseny nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztrokínálata – fogalmazott.

Idén balatoni stranddesszert ételkategóriát is hirdettek a versenyben, s kiemelten értékelik a „jóárasított” ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a benevezett fogást.

A nevezési határidő június 10-én zárult, a szervezők a fődíj mellett a büfé vagy bisztró kategória legjobbját is díjazzák, s jutalmazzák az év felfedezettjét, jóárasított strandételét, a legjobb vegetáriánus vagy vegán strandételét és 2024 balatoni stranddesszertjét is.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Balatoni Kör

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva