MW | 2024.02.25. 12:14
Tömegbaleset az M7-es autópályán: videót tett közzé a katasztrófavédelem
A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tart.

Ahogy arról a likeBalaton.hu is beszámolt, több baleset is történt vasárnap reggel az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki.

Több baleset is történt az M= autópálya két oldalán Fotó: Déri Brenda /FMH

 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tudatta, hogy a balesetekben

  • egy autóbusz,
  • kamionok,
  • kisteherautók és
  • személygépkocsik is érintettek voltak.

A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tart. Az egységek egyebek közt tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Balaton felé 11 óra előtt megszűnt a zárás, a rendőrség elengedte a forgalmat, de Budapest felé továbbra is pályazár van érvényben. Az MKIF úgy tudja, halálos áldozata is van a tömeges balesetnek.

 

Nyitókép: Déri Brenda / FMH
Forrás: vg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva