likeBalaton.hu | 2020.09.12. 08:00
Tragédia! Gyakran az M7-es mentén dolgozó közutasokba csapódnak a gyorshajtók - videó!
Videón, ahogy közutasok életével játszott egy autós. Nem törődött a figyelmeztető táblákkal és nagy sebességgel ment el a karbantartási munkát végző közutasok mellett az M7-esen. De nem ez az első eset.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. balatonvilágosi mérnöksége szeptember 10-én, csütörtökön több szakaszon is növényzetgondozási munkákat végzett az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. Polgárdi térségében a leállósávon haladó, és ott szabályosan dolgozó, kaszálási munkákat végző közutas gépbe csapódott be egy személygépkocsi – tudósít YouTube-csatornáján a Magyar Közút.

A rendőrségi helyszínelés alapján a főváros felé haladó jármű eddig tisztázatlan okok miatt még a munkavégzés előtt a külső sávból letért a leállósávba, majd később a gépjármű oldalával nagy erővel a munkagépbe csapódott. A baleset következtében az autó utasa elhunyt, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A közutas dolgozók a balesetben könnyű sérüléseket szereztek, a sokkhatásra kialakuló pszichoszomatikus jellegű tüneteket mutatnak, így a társaság által kirendelt szakpszichológus segít nekik feldolgozni a sajnálatos esetet

Hasonló eset történt csütörtökön Siófok térségében is, de ott nem történt tragédia – olvasható a Magyar Közút oldalán.

Az M7-es autópálya kérdéses szakaszán az elválasztósáv növényzetgondozási munkáin dolgoztak, ahol két lépcsőben volt előjelző jármű. Első körben 100 km/h-s sebességkorlátozás és a belső sáv elfogyására is figyelmeztető jelzések, a második körben pedig 80 km/h-s sebességkorlátozás és előzni tilos tábla is ki volt helyezve.

Ezeken kívül a térségben található digitális, autópályák fölötti, változtatható jelzésképű táblákon is előre jelezték a munkaterületet. Ennek ellenére a Magyar Közút egyik járművének fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a terelés előtt egy terepjáró látható módon nem tartotta be sem a sebességkorlátozást, sem az előzési tilalmat, miközben a munkaterületet védő, ütközésienergia-elnyelő berendezéssel felszerelt teherautótól nem messze tért vissza a külső sávba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt 20 évben 17 munkatársát vesztette el munkavégzés közben, szabálytalanul közlekedő autósok miatt.

A gyorsforgalmi utakon átlagosan hetente történik valamilyen szintű baleset munkaterületek térségében, csak az elmúlt pár hétben három ütközésienergia-elnyelő modult törtek össze az autósok.

Nyitókép: Magyar Közút

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva