magyarnemzet.hu | 2023.01.27. 08:00
Újabb strand lehet fizetős Siófokon
Megkezdték a balatoni önkormányzatok a felkészülést a strandszezonra: Siófokon újabb strandot tennének belépődíjassá.

A városban arról tárgyal a képviselő-testület, hogy 2024-től – tehát jövő nyártól – fizetős legyen-e a jelenleg ingyenes Újhelyi strand, de Balatonalmádiban is változások jöhetnek: a strandbelépők díját emelnék meg a közüzemi díjak, a garantált bérminimum és a minimálbér emelkedésével összhangban, azonban a parkolás továbbra is ingyenes marad.

Újhelyi szabadstrand Siófokon Fotó: Krausz Andrea

A javaslat alapján bizonyos jegy- és bérlettípusok is megszűnnének, valamint csökkentenék a felnőttekkel együtt belépő gyerekekre vonatkozó jegyárakat.

Siófok képviselő-testületének az üzemeltető két opciót is felvázolt: az egyik esetben a siófokiak számára továbbra is ingyenes lenne a strand, mivel azonban 75 százalékban helyiek látogatják, körülbelül 3,1 millió forint működési eredményt lehetne elérni, így felesleges fizetőssé tenni. Ezért a másik opció egy kedvezményes jegyár lenne a helyieknek (a Sóstói strand jegyára alapján körülbelül 557 forint fejenként). Ha ezt fogadja el a közgyűlés, akkor 16 millió forint működési eredménye lenne a strandnak, amelyből 13 millió forint mehetne fejlesztésekre.

 

Siófokra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: magyarnemzet.hu
Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva