Hajdú Marianna | 2024.08.02. 10:00
Újjászülethet a Galerius Fürdő Siófokon
A friss hírek szerint, Siófok hamarosan újra büszkélkedhet a teljesen felújított Galerius fürdővel, ami nemcsak a helyiek, de a turisták számára is új vonzerőt kínál.

Az idők során a Galerius fürdő a siófoki régió egyik kiemelt turisztikai attrakciójává vált. Azonban a korábbi évek során felmerült infrastrukturális és technikai problémák miatt a fürdőt bezárták. A diagnózis egyértelmű volt: a fürdőt teljes körűen fel kell újítani, hogy megfeleljen a modern kor igényeinek.

Fotó: Galerius hivatalos

A Balaton-parti Kft. által kezdeményezett felújítás a Galerius-projekt keretében valósul meg, amely egy éves időtartamra van tervezve.

A Galérius fürdő felújításában két jelentős építőipari cég vesz részt: a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft., valamint a budapesti székhelyű Fürdőpark Vízgépészeti Innovációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A közbeszerzési pályázatot az illetékes minisztérium már jóváhagyta, így az előkészületek után valóban megkezdődhetnek a munkálatok.

Fotó: Galerius Fürdő hivatalos

A felújításra vonatkozó szerződést legkorábban augusztus 6-án írhatják alá, miután lejárt a jogorvoslati időszak. Az építkezés költségvetése közel 2 milliárd forintra rúg. Az önkormányzati tulajdonban lévő társaság az építkezési időszakot egy évre tervezi. Az előzetes tervek szerint, 2025 őszén nyílik meg a Galerius fürdő újra.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Galerius Fürdő – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva