Koszorus Rita | 2023.11.18. 10:00
Folytatódhat a Galerius fürdő felújítása
Jóváhagyta legutóbbi rendkívüli testületi ülésén a siófoki képviselő-testület a Balaton-parti Kft. hitelfelvételi kérelmét a Galerius fürdő felújítására.

Mint ismert, a létesítményt még 2021-ben zárták be, miután az épület állaga annyira leromlott, hogy veszélyessé vált a használata a fürdőzők számára. Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta: turisztikai és energetikai célú fejlesztése mintegy 1,8 milliárd forintba kerülne, amelyből 900 millió forintot egy sikeres pályázatból finanszíroznak.

Fotó: Krausz Andrea

A beruházási összeg másik felét – egyéb pályázati lehetőség hiányában – több forrásból, a város költségvetéséből, esetleg hitelből kell megoldani.
Az önkormányzati cégeknek a kormány engedélyére van szükség hitelfelvételhez, ezért kellett a testületnek most döntenie a kérelem benyújtásáról. A törvény értelmében a tárgyévben beadott kérelmeket még ugyanabban az évben elbírálja a kormány. Így már idén kiderülhet, hogy a Balaton-parti Kft. elindíthatja-e a hitelfelvételt. Ez részben oldja meg a beruházás finanszírozását, de gondolkodnak közösségi finanszírozásban és ingatlaneladásban is Siófokon.

Fotó: Galerius hivatalos

Kósz Ágota ügyvezető igazgatótól megtudtuk azt is, hogy a következő rendes testületi ülésen már beterjesztik a közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását, amelyet remélhetőleg még ebben az évben kiírhatnak a generálkivitelezésre.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva