likeBalaton.hu | 2021.03.12. 12:00
Újra van remény! Megépülhet Siófokon az elkerülő út
Siófok nyári közlekedési dugóit enyhítené a régóta vágyott tehermentesítő út. A beruházás 2014-ben már majdnem megvalósult, de akkor végült nem épült meg. Most viszont újra elindult az elkerülő út tervezése.

– Sikerült ismét napirendre venni a fejlesztést. Döntött a kormány az előkészítő munkákhoz szükséges anyagi fedezet biztosításáról – számolt be Facebook oldalán Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Siófok: jó hírek elkerülő út ügyben! Döntött a kormány az előkészítő munkákhoz szükséges anyagi fedezet…

Posted by Witzmann Mihály on Tuesday, March 9, 2021

 

Azt írta: „Mindannyian tudjuk, hogy a fejlesztés jogos és indokolt. 2014-ben már majdnem megkezdődött az építkezés, de az akkori nyomvonal sajnos nem volt a legkedvezőbb, ezt a széleskörű lakossági tiltakozás is igazolta. Végül a projekt nem indult el. Az elmúlt időszakban rengeteg tárgyalást folytattam az ügyben.

Közlekedési dugó nyáron Siófokon, a 7-es sz. főúton
Fotó: Krausz Andrea

 

Az előkészítéshez szükséges forrás megérkezett a NIF ZRt-hez, de az elkerülő út megépítéséig még hosszú út vezet. A java még csak most következik: tervező kiválasztásának közbeszerzése, nyomvonal véglegesítése, környezetvédelmi hatásvizsgálat és engedélyeztetés, engedélyezési és kiviteli terv elkészítése, szükséges engedélyezési eljárások lefolytatása, területszerzés, régészet, kivitelezési közbeszerzési eljárás majd az építkezés.”

Nyitókép: MTI/Jánossy Gergely

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva