likeBalaton.hu | 2023.10.20. 14:00
Ünnepi menetrend a MÁV-VOLÁN-csoportnál
Az ünnep miatt változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje. A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

Várhatóan sokan kelnek útra, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a többi hétvégén megszokottnál nagyobb kapacitással, plusz kocsikkal közlekednek. Az Elvira menetrendi keresőben nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a nekik megfelelő, még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest-Békéscsaba viszonylatú Békés InterCity-k 1-2 többletkocsival közlekednek. A Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej, illetve a Budapest-Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokhoz 2-3 kocsival többet kapcsolnak.

Az eddigi tapasztalatok és előrejelzések alapján a hosszú hétvégén megnövekedett utazási igény várható, emiatt érdemes elővételben, akár napokkal korábban megváltani a menetjegyeket. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációt.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 20-án 10 órától október 23–án éjfélig vehetik igénybe a MÁV-START vonatain.

Volánbusz változások

A Volánbusz járatai október 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az áruházak és bevásárlóközpontok október 23-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos további tájékoztatás a Volánbusz honlapján érhető el.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat. Indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján és a www.menetrendek.hu oldalon, valamint érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: mav.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva