Krausz Andrea | 2021.07.17. 13:17
Üvöltöttünk, hogy tolasson hátrébb, mert jön a vonat – helyszíni beszámoló a Siófok-Balatonszabadi vonatbalesetről
Négy mentőautó, két tűzoltóautó és mentőhelikopter is érkezett szombaton fél 12 körül a Szabadifürdő vasútállomáshoz. Egy személygépkocsi beszorult az éppen lecsukódó sorompók közé a sínekre, a Budapest felől érkező vonat pedig elütötte az autót. Mindenki túlélte, a sofőrt mentők szállították kórházba.

Hatalmas tülkölésre figyeltek fel sokan a Siófok Szabadifürdő vasútállomás környékén szombaton fél 12 körül. A mozdonyvezető próbált jelezni egy sínekre szorul volkswagen golf vezetőjének, hogy érkezik. De már nem tudott az autó elmozdulni a helyéről, és a vonat elütötte az autót.

A sofőrt azonnal ellátták a helyszínen
Fotó: Krausz Andrea

– Nagy volt a forgalom, a kocsi pedig bennragadt középen az átjáróban – mondta a likeBalaton.hu-nak egy szemtanú a helyszínen. Amikor csukódott a sorompó, próbált kijönni a sínekről, de szemben is állt a nagy kocsisor, így hátrafelé tudtak volna kijutni, tolatva. De úgy sem sikerült, mert ott is álltak mögötte.

Mindenki üvöltött, dudált, hogy menjenek onnan, vagy hogy a mögötte lévő kocsik tolassanak hátrébb, hogy kiférjenek. Még talán ki tudtak volna jutni, üvöltöttünk a többi sofőrnek, hogy menjenek hátrébb. A hátsó ülésen ülők kiugrottak az autóból, de a sofőrnek nem sikerült – mondta a szemtanú.

Nem sok maradt a volkswagen golfból, de az utasok sértetlenül megúszták
Fotó: Krausz Andrea

Információink szerint a vonat vezetője azonnal kiugrott, hogy segítsen, egy vasútállomáshoz közeli étteremből pedig hívták a mentőket, akik négy autót és egy helikoptert is küldtek a helyszínre és a tűzoltók is kiérkeztek több autóval.

Az autó utasai épen megúszták az estet, a sofőr, egy belga hölgy viszont megsérült a lábán.

– Én tolmácsoltam a mentőknek, mert németül beszélek és a hölgy állítólag belga, így az autó egyik utasával, aki beszélt németül, tudtunk beszélni. A nő a lábán sérült meg, de kommunikál, mesélte B. Z., aki a vonatról szállt le, hogy segítsen a nyelvi nehézségek leküzdésében. Mint mondta, a vonatban hallották a hosszú tülkölést, de semmit sem érzékeltek az ütközésből.

A sérült nőt a helyszínen ellátták, a mentőhelikopter szállította kórházba, az 7-es út lezárása megszűnt a vonatok, a baleset miatt késnek a déli pályaszakaszon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva