sonline.hu | 2021.12.22. 12:00
Végiglopkodta Siófokot és környékét a rabló
Egy hatvanas éveiben járó férfi a vád szerint több mint 3 millió forint értékben okozott kárt a sértetteknek a déli parton.

A rendezetlen életvitelű, de italozó életmódot folytató vádlott júniusban kezdte meg áldatlan tevékenységét Siófokon, illetőleg annak vonzáskörzetében.

Besurrant vagy létrán mászott

A férfi egy hónapon belül 11 ingatlant tört fel: előfordult, hogy egy kővel dobta be az ablakot, de több esetben egyszerűen csak besurrant a nyitva felejtett nyílászárón keresztül, sőt olyan is megesett, hogy a helyszínen talált létrán felmászva akart behatolni egy emeleti ablakon.

A vádlott a bűncselekmények elkövetése során egyes esetekben csak egészen minimális zsákmányt tudott magával vinni, de volt olyan családi ház is, ahonnan 1,7 millió forint értékben lopott el arany és ezüst ékszereket, illetve készpénzt. A férfi a lopássorozat végére összesen 18 sértettet károsított meg, akiktől több mint 3,2 millió forint értékű ingóságot tulajdonított el jogtalanul.

Rövid volt a karrierje

A rabló karrierje nem tartott sokáig, mert még június végén elfogták a siófoki nyomozók és letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, több mint 2 millió forint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértettek polgári jogi igényeinek megítélésre tett indítvány.

Nyitókép: illusztráció / freepik

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva