Hajdú Marianna | 2024.04.23. 08:00
Vidra bűvölte el a Balaton partján sétálókat – videó
Békésen fürdőző vidrát láthattak a Balaton-parton sétálók a Föld napján.

A Balaton mindig tartogat meglepetéseket, de egy vidra megjelenése mindig nagy izgalmat vált ki. Nem mindennapi látványosság, amikor környezetünk egyik legérdekesebb lakója, a vidra úgy dönt, hogy megmutatkozik a nagyérdeműnek.

Ezen a gyönyörű hétvégén, Fekésházi József és kislánya éppen a Siófoki Sóstó strand közelében sétáltak, amikor egy vidra nyugodt úszásával hívta fel magára a figyelmet. A parttól mindössze néhány méterre, a vidra otthonosan mozgott a Balaton habjai között, lebukva, majd újra felbukkanva, ezzel is bizonyítva páratlan úszási képességeit. Az esti napfényben fürdőző kis állat látványa különösen varázslatos volt.

– A naplementét néztük a lányommal, amikor ez a kis állat felbukkant. Eddig csak állatkertben láttunk vidrát, szóval nagyon meglepődtünk. Sok más mellett az ilyen ritka és váratlan találkozások teszik igazán különlegessé a Balatont és mutatják be annak természeti gazdagságát – mesélte József.

A vidra a balatoni naplementében nem csak felejthetetlen pillanatot jelent a szerencsés szemlélők számára, hanem emlékeztet bennünket arra is, mennyire fontos a természeti környezetünk megóvása és tisztelete nem csak ma, a Föld napján, de az év minden szakában. A Balaton és környéke otthona számos fajnak, és az ilyen találkozások csak megerősítenek minket embereket, hogy mennyire csodálatos hely a Föld és közvetlen környezetünk, a Balaton.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva