Góz Lilla / sonline.hu | 2022.09.09. 07:00
Víz alá került a siófoki aluljáró
A Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai az ötödik balatoni aluljárót szépítették meg a napokban.

Víz az aluljáróban

Egy különleges vízi világ jelenik meg a siófoki aluljáróban. Búvárszemüveges katica, kisebb-nagyobb halak és sok-sok buborék is helyet kapott a falakon. A lejáratnál egy Siófok felirat várja az arra járókat. A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület nyolc tagja egy héten át dolgozott a balatoni városban. Vízbázisú falfestéket, színezőket és festékszóró spray-ket használtak.

– Először a falfelületet le kellett csiszolni, majd két réteg alapozót raktunk, utána vittük fel a három, kék színekből álló háttérszínt – mondta el Major L. Gábor, az egyesület elnöke. Az alapanyagokat és az eszközöket a MÁV Start Zrt. biztosította számukra, ellátásukat és szállásukat pedig maguk finanszírozták. Korábban, több balatoni településen több önkormányzat és helyi étterem is vendégül látta az alkotókat.

 

– Sok külföldi turista jött oda hozzánk és készítettek fotókat, egy idő után a helyi lakosoktól is kaptunk pozitív visszajelzéseket – mondta el Major L. Gábor. Általában egy koncepcióval érkeznek az aluljáróba, de az ötletek a helyszínen informálódnak. A napokban egy graffiti mentesítő anyaggal kenik le a festményeket, és akkor lesznek teljesen kész az aluljáró kipingálásával.

 

A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület egyébként nyolc éve foglalkozik az aluljárók festésével. A fonyódi, balatonboglári, balatonfenyvesi, a balatonlellei után ezúttal a siófokival is elkészültek. Alkotásaink között megtalálhatóak különböző technikákkal, a legkülönfélébb anyagokra, felületekre készült festmények és rajzok, álomfogók is.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Siófokra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva