Gulyás J. Attila / Magyar Nemzet | 2021.01.19. 17:00
Vizek háza élménypark létesül Siófokon
A projekt részeként Vizek háza néven élménypark és tanösvény létesül, valamint bemutatóterem várja majd az érdeklődőket Siófok Töreki városrészében.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, szemléletformálási céllal indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt., megközelítően 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt részeként Vizek háza néven élménypark és tanösvény létesül

Bemutatóterem is várja majd az érdeklődőket Siófok Töreki városrészében. A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás címmel közzétett KEHOP- (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) felhívásra benyújtott és elbírált támogatásból megvalósuló projekt központi eleme az a töreki természetvédelmi területen felépülő Vizek háza lesz, amely kiváló lehetőséget biztosít a víz- és környezetvédelmi ismeretek élményszerű átadására és a szemléletformálásra.

Az ország területileg legnagyobb vízközmű-szolgáltatója amely 378 településen 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, 211 településen pedig a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról is gondoskodik – a Siófok-Törekit érintő projekt mellett óvodák, iskolák és más önkormányzati intézmények részére színes programok, nyílt napok, interaktív foglalkozások megtartását is tervezi, laboratóriumaiban bemutatókat tart, és vízvédelmi témájú pályázatokat hirdet – írja a magyarnemzet.hu.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva