likeBalaton.hu | 2021.01.02. 12:11
Zámbó Jimmy nyerte a siófoki Interpop Fesztivált - már akkor sem volt boldog
Ma 20 éve hunyt el Zámbó Jimmy. Tudtad, hogy 1988-ban megnyerte a siófoki Interpop fesztivált? Tudtad, hogy már akkor azt nyilatkozta, hogy nem boldog? Ki volt a titokzatos szaxofonos lány a színpadon?

Zámbó Jimmy 2001. január 1-jén hajnalban szenvedett végzetes balesetet, amikor elsült a kezében saját fegyvere.

– A Balaton fővárosa szeretettel köszönti a második Interpop fesztivált és résztvevőit – hirdették a várost elárasztó transzparensek és a Batthyány utcában felállított, a forgalmat jószerivel megbénító bazársor is – írta a Magyar Ifjúság 1988 augusztusi száma.

Az 1988. július 19-23. között megrendezett eseményen 28 magyar és 14 külföldi versenyző lépett színpadra. Ebben az évben Zámbó Jimmy a Valahol bús dal szól című dalával két díjat is nyert: ő lett a legjobb magyar előadó és szerző is.

– Az Interpop Fesztivál elődöntőit 19-én és 21-én, a döntőt 23-án rendezik meg. A magyar együttesek között lesz az 1988 nyarán alakult Bumm!, az R-GO együttesből kivált kitűnő szólógitáros, Kozma Tibor új zenekara a Casablanca, az 1986 decemberében összeállt Fan-fan, továbbá a 7. Kontinens, az Exotic, a Szolid Parti és a Rózsaszín Bombázók. A hazai szólisták versenyében színre lép Zámbó Jimmy, a Doctorként ismert Gara László, valamint Drucker Zsuzsa is – adta hírül a Vasárnapi Hírek 1988. január 6-i száma.

A versenyt követően a Szabad Föld készített interjút a ma már Királyként emlegetett legendás énekessel, aki már 1988-ban is négy oktávot tudott kiénekelni. Ebben a beszélgetésben arról a pletykáról is szó esett, miszerint Jimmy megvásárolta a balatoni fesztivált, amelyet pár héttel azelőtt megnyert, de ezt gyorsan meg is cáfolta. Ebből az 1988. szeptember 2-án interjúból idézünk alább.

– Jimmy, egy ilyen közelmúltbéli sikerélménnyel a háta mögött boldog ember ön?
A díjaknak nagyon örültem, de a boldogság megfoghatatlan. Boldog nem vagyok.

– Csak szenvedélyes?
– Miből lehet ezt tudni?

– A nyertes dalban forr a szenvedély. Gyönyörű szép lány fújta a szaxofont háttérben a színpadon. Ő most hol van?
– Valamikor táncolt is, egyébként manöken, s jelenleg jópár hétig Ausztráliában dolgozik. Ő a magánügyem. Tulajdonképpen neki írtam a dalt.

 

 

 

Nyitókép: ripost.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva