Krausz Andrea | 2021.11.22. 10:49
Zártkörű lesz a Városnap Siófokon, de az adventi vásárt megtartják
A járványhelyzetre való tekintettel a hagyományos Városnapi programokat zárt körben tartják meg Siófokon. A november 26-ra tervezett programok közül az ingyenes Zséda-koncert elmarad.

Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy a tervezett Városnapi programokat módosítják. Jórészt zárt körben tartják meg a díjátadót, és a kiállításmegnyitókat. Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész szobrának avatását is szűk körben rendezik.

Jó hír, viszont, hogy az Fő téren tartandó, az első adventi hétvégén megnyíló karácsonyi vásárt megtartják, bár színpadi produkciók ezúttal nem lesznek.

A Víztorony tövében karácsonyi hangulatot teremtenek
Fotó: Krausz Andrea

A járványhelyzet miatt hozott döntések a következők:

  • A Rózsakertben felállított Varga Imre szobor hivatalos átadóját nagyon szűk körben, de megtartják.
  • A művelődési központba tervezett „Mézeskalácsváros”, illetve a „Tarr Lajos 100” kiállítások megnyitóit publikum nélkül, de megtartják.
  • A tavalyi és idei év városi kitüntetettjeinek az elismeréseket átadják, de közönség, családtagok és VIP-vendégek jelenléte nélkül.
  • Az első adventi gyertyát a kitüntetések zártkörű átadó ünnepségének záró aktusaként gyújtja meg a polgármester.
  • A művelődési központba tervezett „Jó tanuló, jó sportoló” díjak átadó ünnepségét későbbi időpontra halasztják.
  • A tervezett Zséda-koncertet lemondják.
  • A karácsonyi vásárt megtartják.
  • A vásárhoz kötődő „kiskoncertek” elmaradnak.

Adventi fények Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

Mi az a Városnap?

Siófokot 1968. december 31-én avatták várossá, amiről minden évben ünnepségen emlékeznek meg a helyiek. A Városnapon együtt ünneplik Siófok várossá válásának évfordulóját. A hagyományosan november utolsó péntekjén rendezett eseményen átadják a városi kitüntetéseket, kulturális és szórakoztató programokat szerveznek. A Városnap egybe esik az adventi időszak nyitányával, így ekkor gyújtják meg az első adventi gyertyát, és megnyílik a karácsonyi vásár a Víztorony környékén. 2020-ban a járványhelyzet miatt a program és a vásár is elmaradt.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva