A magyar film napja Siófokon
Helyszín Siófok, Fő tér 2
Időpont
Telefonszám
E-mail cím info@hellosiofok.hu
Április 30. a magyar film ünnepe. Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Köpontban (KIKK) két filmet is megnézhetnek az érdeklődők.

A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított első MAGYAR FILM NAPJÁ-hoz országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott, és végül mintegy 50 helyszínen rendeztek magyar filmes programokat mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és a legkisebb településeken egyaránt.

A nagy sikerű programsorozat 2019-ben folytatódik.

2019. április 30. kedd
KIKK, színházterem

16.00 óra

Körhinta (1955)

101 perc

magyar romantikus dráma

Cannes-i fesztivál – Arany Pálma jelölés (1956)

A filmről:

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul…
A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára.

18.00 óra

Saul fia (2015)

117 perc

magyar filmdráma

Cannes-i fesztivál nagydíj (2015)
Golden Globe-díj (2016)
Oscar-díj (2016)
BAFTA-díj (2017)

A filmről:

1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva