A víz világnapja Siófokon 2023
Helyszín Siófok, Fő tér
Időpont
Telefonszám
E-mail cím info@hellosiofok.hu
A víz világnapja alkalmából szemléletformáló programokkal vár mindenkit a Fő térre a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Kvíz, gyerekkoncert, laborbemutató, játékok és még sok más vár minden érdeklődőt.

Helyszín: Siófok, Fő tér

Az eseményt 9:30-kor Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója nyitja meg, majd a tervek szerint köszöntőt mond Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Bardócziné dr. Molnár Anita, Siófok város alpolgármestere.

Ezt követően 9:45-től vizes és szennyvizes témaköröket érintő játékos színpadi kvízzel tesszük próbára a gyerekek tudását, melyet az Alma együttes gyerekkoncertje követ.

11:20-tól a DRV Zrt. munkatársa tart interaktív szemléletformáló előadást vizeink védelmének fontosságáról és a csatornahasználati szabályokról. 1

12:00-tól állatbemutató veszi kezdetét, megtudhatjuk, hogy viszonyulnak a vízhez a teknősök, kutyák, csirkék, nyulak, kígyók és a ragadozó madarak, a kígyóval fotózkodni is lehet majd.

A rendezvény ideje alatt, 9:30–14:00 között folyamatos laborbemutatókkal, diagnosztikaiautó-bemutatóval, kézműves és vizes játékokkal is várjuk az érdeklődőket, és lehetőség nyílik megismerni a DRV Zrt.-nél betölthető munkaköröket, valamint szakmai gyakorlati lehetőségeket is.

10:00–16:00 között a hagyományos véradást is megtartjuk, várjuk az önkénteseket a DRV Zrt. Tanácsház utcai székházában. 11:00-tól mentő-, tűzoltó- és szemetesautó is érkezik a helyszínre, melyeket közelebbről is meg lehet tekinteni.

A siófoki nagy rendezvény mellett az érdeklődők újra ellátogathatnak a Nyílt napok keretében a vállalat vízmű- és szennyvíztisztító telepeire, vizsgálólaboratóriumaiba, részt vehetnek a rajzpályázaton, kitölthetik az online kvízt, és a Vizek háza élménypark is várja az érdeklődőket.

Nyitókép: Illusztráció/sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva