Dióhéjban – Diótörő balettszvit Siófokon
Helyszín Siófok, Fő tér 2
Időpont
Valamennyi korosztályt megszólító táncszínházi mű a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban, a Székesfehérvári Balett Színház előadásában.

A Diótörő olyan, szinte mindenki által ismert, „örökzöld” balett, amely karácsonykor a szeretet ünnepét varázsolja a színházakba és melegséggel tölti el az emberek szívét, lelkét.
A Székesfehérvári Balett Színház Diótörő című balettje nyomán készült a Dióhéjban címet viselő balettszvit, amely mint egy „dióhéjban” meséli el Marika álmát a Diótörő babával, a szörnnyel, valamint Diótörő herceggel és Mária hercegnővel.

A Dióhéjban balettszvit története – a balett klasszikus verziójától eltérő módon – nem egy nagypolgári, hanem kispolgári családi körben játszódik, és a hétköznapok szürke, gyakorta monoton és olykor szeretetről megfeledkező világát szeretettel átszőtt humorral fűszerezve állítja szembe az ünnepnap színekben gazdag varázsvilágával. Ez a szándék éppúgy megmutatkozik a balett egymással szembeállított színpadképeinek, illetve jeleneteinek kontrasztjaiban, mint a koreográfiában.

Karácsony ünnepe többek között arra is emlékeztet bennünket, hogy amennyiben szeretet lakozik a szívünkben, akkor életünk bármely napját ünnepként élhetjük meg, és „hétköznapi csodák” történhetnek meg velünk. A Dióhéjban története azt a gazdag, gyermeki képzeletvilágot jelképezi, amely a fantázia gazdag színpalettájáról, szeretetből szőtt ecsettel képes újra színessé festeni a felnőttek világának hétköznapok által elkoptatott és elszürkült festővásznát.
Az előadás Csajkovszkij varázslatos zenei világát teszi láthatóvá, a koreográfia által „megrajzolt” táncok, valamint azok táncművészeink által történő interpretálása révén.

Táncolják:

Fernando Gabriel Luis Luis, Marina Pérez Ahedo, Sara Musumeci, Francesco Vitale Farris, Dávid Janík, Erdélyi Zsombor, Barna Krisztián, Graziano Bongiovanni, Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heráková, Adam Bobak, José Blanco Pastor, Nina Maycas Tarela, Kisbakonyi Anett, Nina Sninská, Liszkai Zsófia, Emma Pérez Sequeda, Nina Maycas Tarela, Marie Vilette.

Rendező és Koreográfus: Egerházi Attila

Jegyárak: gyerek 1.500 Ft, felnőtt 2.000 Ft

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva