Herczku Ágnes és Nikola Parov - Zene a Zöldben
Helyszín Siófok, Jókai park
Időpont
A Zene a Zöldben programsorozat a komolyzene kedvelőinek kínál színvonalas és kellemes kikapcsolódást Siófok legszebb parkjában, a Jókai parkban.

A neves előadóművészekkel megtöltött paletta gondoskodik a szokványosnak nem mondható helyszín jó hangulatáról. Igazán otthonra lelhet itt bárki, aki a park szép szőnyegén vagy padjain üldögélve átadja magát a „kulturális piknik” varázsának. Ha vasárnap, akkor Zene a Zöldben!

Ha magyar népzenéről illetve világzenéről van szó, Herczku Ágnes megkerülhetetlen személyisége a műfajnak, holott azon előadók közé tartozik akik „civilként“ kerültek a színpadra. Hihetetlen affinitása azonban a különböző műfajok iránt rendkívül gyorsan a magyar ethno-kortárs énekes mezőny csúcsára emelte.

Nikola Parovval, a Naplegenda című produkció megszületése óta (1999) folyamatosan dolgozik, jelenleg a Nikola Parov Quartet énekese.
Tehetségét és tudását több rangos díjjal ismerték el: 3 eMeRTON-díj (1999- a Hungarian Worldmusic Orchestrával az „Év felfedezettje“, 2003- az ‚,Év folkénekese“, 2006- a Fonó zenekarral az „ Év Folkegyüttese“); Fonogram-díj a Balkan Fanatikkal; Choc de l’année és Kodály Zoltán Emlékdíj a Fonó zenekarral; Bartók Béla Emlékdíj (2007) és Magyar Művészetért díj (2008) birtokosa.

Hozza magával otthona kényelmét! A koncertek ingyenesen látogathatóak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva