I. Siófoki Vízibicikli Derby
Helyszín Siófok, Petőfi sétány 3
Időpont
Telefonszám
E-mail cím rendezveny@balaton-parti.hu
Siófok Városa, a Balaton-Parti Kft. és a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület megrendezi Magyarország első vízibicikli-versenyét, ahol 5 fős egységek versenyeznek 50 méteres távon.

A rendezvény helyszíne a siófoki Nagystrand, ahol a Bor- és Fröccsfesztivál keretin belül rendezik meg a versenyt. Várják cégek, intézmények, baráti társaságok jelentkezését. Nevezési díj nincs, az izgalmas küzdelem és nagyszerű hangulat viszont garantált!

Kardos László, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke azt mondta, hogy azért találták ki a rendhagyó bajnokságot, mert szerettek volna egy különleges programot szervezni magára a Balaton vizére is. Köztudott, hogy nagyon sok eseménnyel készülnek a Balaton-parti települések a nyári szezonra, de magán a tavon a fürdőzés és az általános sportolási lehetőségek mellett már jóval kevesebb a program. Mivel a vízibiciklizés nagyon népszerű a fürdőzők körében a Balatonon, és igazán nagy, országos versenyt még nem rendeztek ebben a „sportágban”, adta magát a derby ötlete. „Arra gondoltunk, hogy egy ilyen versennyel mindenkit közelebb tudunk hozni a vízhez” – mondta Kardos László.

A futamok 5 órakor kezdődnek, egyszerre két csapat mérkőzik egymással a PLÁZS előtt kijelölt 25 méteres pályán, ahol oda-vissza összesen 50 métert kell megtenni a vízibiciklikkel.

A legénység két tagja tekeri a vízibiciklit, ketten pedig hátul térdelnek, és kenulapátokkal segítik a haladást. Az ötödik csapattag a „kapitány”, aki a csúszdán ül majd, és egy meglepetés feladata is lesz. Ezt viszont csak a verseny napján, a helyszínen árulják el a szervezők.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva